Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.12.19
7126 2 Печатать

РРО-новації 2020 року: за відсутність обліку товарів законодавством передбачена відповідальність

19.04.2020 року наберуть чинності основні норми Закону України від 20.09.2019 р. № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг», яким, зокрема у новій редакції викладено ст. 20 Закону України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Так, згідно з внесеними змінами до суб’єктів господарювання, що здійснюють реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку, та/або не надали під час проведення перевірки документи, які підтверджують облік товарів, що знаходяться у місці продажу (господарському об’єкті), за рішенням контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі подвійної вартості таких товарів, які не обліковані у встановленому порядку, за цінами реалізації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Такі вимоги не поширюються на фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість (крім тих, які здійснюють діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

По материалам ДПС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
28.12.19 07:21

До 19 апреля ещё есть время., правда если эта дата не наступит на этой неделе. ВЕДЬ ФИСКАЛЫ. А ЗНАЧИТ И ПРАВИТЕЛЬСТВЛ ОФИЦИАЛЬНО УТВЕРЖДАЮТ ЧТО ПОСЛЕДНИЙ   К А Л Е Н Д А Р Н Ы Й  ДЕНЬ В ЭТОМ ГОДУ СЕГОДНЯ.  Я же утверждал, что к власти пришли волшебники из песни Аллы. С новым 2020 годом товарищи! Да пусть с последним мгновеньем уходящего сегодня последнего календарного дня 2019 года уйдут и те, что сделали всех нас разом.

Ответить
  • охохо
28.12.19 10:10

Юра Г.,и Вас с Новым годом! и пусть наступающий год принесет Вам здоровье, удачу, положительные эмоции и умных,  волшебников, которые пользуются совестью, слышат граждан своей страны

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям