Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.01.20
2859 2 Печатать

Як буде здійснюватися перерахування коштів за "кешбеком"

Законом України від 20.09.2019 р. № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» у новій редакції викладено п. 43.5 ПКУ.

Так, відповідно до оновленого п. 43.5 ПКУ контролюючий орган не пізніше ніж за 5 робочих днів до закінчення двадцятиденного строку з дня подання платником податків заяви щодо здійснення компенсації частини штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій (далі – СОД РРО), готує висновок про повернення належних сум коштів з відповідного бюджету та подає його для виконання до органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Довідково: компенсація частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними СОД РРО, – це грошові кошти, що перераховуються покупцям (споживачам) за рахунок штрафних (фінансових) санкцій, застосованих контролюючими органами, за результатами проведеної перевірки за скаргою покупця (споживача) про порушення платником податків установленого порядку проведення розрахункових операцій із застосуванням РРО та/або програмних РРО (п.п. 14.1.279 ПКУ).

Для здійснення компенсації частини штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними СОД РРО, на користь покупця (споживача) відповідний контролюючий орган протягом 5 робочих днів з дня зарахування до бюджету штрафних (фінансових) санкцій, застосованих до платника податків за порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій, готує висновок та подає його для виконання до відповідного органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

На підставі отриманого висновку орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, протягом п’яти робочих днів здійснює повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені платникам податків, а також перераховує на користь відповідного покупця (споживача) компенсацію частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними СОД РРО, у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Контролюючий орган несе відповідальність згідно із законом за несвоєчасність передачі до органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, для виконання висновку про повернення відповідних сум коштів та про перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними СОД РРО, покупцям (споживачам) з відповідного бюджету.

Норми наберуть чинності 01.10.2020 р.

По материалам ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
09.01.20 06:19

Чомусь у переважної більшості роз'яснень фіскали та зелені чарівники сором'язливо не звертають увагу, що переважна більшість покупців, що не отримують фіскальні чеки, нічого не отримують, бо їх покупки по чеку будуть менше 850 гривень. Натомість заможні будуть робити нерви продавцям. До того ж, якщо Вам замість чеку покажуть квадратики (що нібито є можливим) , то Вам ще треба буде довести, що ці квадратики саме Ваші. Ви готові залишати свої персональні данні кожному продавцеві? Якщо так, то не дивуйтесь, чому и в цьому зеленому лайні. (ДІЗЕНТЕРІЯ )

Ответить
  • Mariya A.
09.01.20 10:08

Этот "кешбек" просто позорище какое-то...
Сделали бы что-то вроде лотереи: раз в месяц разыгрывается 10 тыс.грн. (например) и получает эти деньги предприниматель, чей чек "выиграл", а не покупатель. Мне кажется это было бы эффективней.
Ну про техническую сторону повсеместного внедрения РРО я, пожалуй, промолчу...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям