Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.02.20
4261 1 Печатать

За несвоєчасне подання податкової декларації про майновий стан і доходи передбачена відповідальність

Нагадуємо, що громадянин України (платник податку – фізична особа), у якого виникає об’єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи (крім випадків, передбачених п.179.2 ПКУ) та сплатити відповідні податкові зобов’язання.

При цьому, податкова декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб – до 1 травня року, що настає за звітним.

Водночас, як це передбачено п. 120.1 ПКУ, несвоєчасне подання платником податків – фізичною особою податкової декларації тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень.

Крім того, відповідно до ст. 1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, відсутність ведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • *)
15.02.20 13:46

Здравствуйте! Подскажите, если получил в спадок земельный пай от брата отца(дядя) нужно ли подавать декларацию про майновый стан и доходы? Возможно нотариус это сделал при регистрации спадку? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям