Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.02.20
1281 0 Печатать

Інвестиції в людей та виробництво, - урядовий рецепт зростання ВВП

Тимофій Милованов на своєї сторінки у facebook зазначає, що українці мають мати гідну білу зарплату та офіційну роботу/приватний бізнес. Це головна ціль Економічної стратегії: зростання через інвестиції.

Якщо говорити економічною мовою, то ключові показники: 50 млрд США інвестицій, +40% ВВП, скорочення безробіття до 5%, 1 млн робочих місць, 300+ приватизованих держпідприємств, 43 індустріальні парки.

Ми будемо розвивати 3 головні ринки - праці, землі та капіталу.

На жаль, за 30 років ці ринки в нашій країні так і не були повноцінно створені. Ринку капіталу зовсім нема, а ринки і праці, і капіталу знаходяться в тіні. Якщо ринок праці у секторі ІТ і праціює, то він конкурентний, але тіньовий. А ринок землі - де факто є, але теж тіньовий. Поки ринки у тіні, вони не можуть ефективно працювати.

Ініціативами для залучення інвестицій ми бачимо: капітальні інвестиції із бюджету, приватизація, ДПП та концесії, інвестиційні няні, індустріальні парки, програми підтримки МСБ.

Сукупно драйвери інвестицій і зростання мають забезпечити досягнення мети у 40% зростання економіки. Для того, щоб ця амбітна програма зростання економіки через інвестиції запрацювала, нам потрібно тримати темп.

Президент, Уряд, парламент та місцеві органи самоврядування мають продовжити працювати єдиною командою.

Повна версія Економічної стратегії за посиланням.

По материалам Сторінка Т. Милованова у facebook

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям