Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.02.20
1890 1 Печатать

Інвестиційний податковий кредит — новий вид відтермінування сплати зобов’язань

Депутати запропонували запровадити інвестиційний податковий кредит як форму зміни строків сплати податків (зборів).

Новою ст. 1001 ПКУ пропонують визначити, що інвестиційний податковий кредитперенесення строків сплати платником податків його грошових зобов'язань на строк до 60 місяців, при якому платник податків має можливість протягом певного строку та у певних межах зменшувати сплату податків з наступною поетапною сплатою суми такого зменшення та нарахованих процентів.

Розмір процентів за користування інвестиційним податковим кредитом становитиме на рівні 50% річних облікової ставки НБУ.

Інвестиційний податковий кредит надаватимуть юридичним особам та ФОП, які здійснюють реалізацію інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів за такими напрямками:

  • проекти, що мають стратегічне значення для розвитку національної економіки, встановлення конкурентних переваг українських підприємств та товарів,  а також створенню нових робочих місць;
  • інвестиційні проекти, фінансування яких здійснюють за рахунок кредитів (позик), що залучають від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій;
  • інноваційні та інвестиційні проекти із впровадження передових енергозберігаючих технологій і технологій з виробництва альтернативних джерел палива;
  • інвестиційні проекти, пов’язані із розвитком транспортної інфраструктури (будівництва автомобільних і залізничних шляхів, метро, мостів, тощо).

Проект Закону від 13.02.2020 № 3063

По материалам Головбух

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Гарри К.
21.02.20 11:24

..а по факту будет так: поставил ахметка очередную СЭС в районе: 1) получил льготный тариф от Облэенрго до 2030 года, 2) плюс еще "рассрочка" фактически дармовая по НЕуплате налогов в бюджет.. а остальных "лохов" будут драть "в-три-шеи", чтобы закрывать дыры в этом самом бюджете..!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям