Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.02.20
2494 1 Печатать

Парламентарі розкритикували закон про працю

19 лютого відбулося чергове засідання Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом під головуванням голови Комітету Іванни Климпуш-Цинцадзе за участю віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби.

При розгляді законопроекту № 2708 "Про працю" на засіданні виступив Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв як представник українських профспілок та Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС.

Він розповів про Заяву Асамблеї УС ПГС від 6 лютого 2020 року щодо невідповідності законопроекту 2708 зобов'язанням України за Угодою про асоціацію із ЄС і передав її Секретаріату Комітету ВРУ. 

В. Андреєв зазначив, що в рамках кампанії профспілок за відхилення цього протиправного законопроекту, у січні цього року відбулись зустрічі із делегацією Міжнародної Конфедерації Профспілок, Європейської Конфедерації Профспілок та бюро АКТРАВ Міжнародної організації праці з питань відповідності змісту законопроекту ратифікованим Україною Конвенціям МОП.

Окрема адвокаційна кампанія була проведена в органах ЄС, зокрема в Європейській службі зовнішніх зносин EEAS та Генеральному Директораті з питань зайнятості, соціальних справ та інклюзії DGEMP.

За наявною у профспілок інформацією, питання законопроекту 2708 піднімалось на Шостому засіданні Ради асоціації 28 січня 2020 року. Комітет вислухав представника Директорату Мінекономіки щодо цілей створення нових робочих місць та формалізації зайнятості працівників, які працюють без офіційного трудового договору.

Народний депутат В.Наливайченко гостро висловився щодо законопроекту 2708 та його відповідності міжнародним зобов'язанням України. Він запросив колег із комітету на зустріч із міжнародними профспілками, яка відбудеться в парламенті 25 лютого з приводу законопроекту 2708.

Комітет одностайно проголосував за негативний висновок щодо законопроекту: «...за результатами розгляду проект Закону 2708 було визнано таким, що послаблює рівень охорони праці, звужує обсяг трудових прав та соціальних гарантій працівників, порівняно з чинним національним законодавством, і суперечить зобов'язанням України відповідно до Угоди про асоціацію та не відповідає праву ЄС.»

По материалам Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сергій
24.02.20 10:34

Закон про трудове рабство.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям