Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.02.20
1477 3 Печатать

Детінізація ринку підакцизної продукції: викрито низку нелегальних виробництв

У рамках боротьби Уряду з тіньовим ринком алкоголю та тютюну, працівники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції за участі працівників Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Державної податкової служби, викрили низку правопорушень.

Так, днями в Харківській області на території офіційного заводу-виробника виявлено підпільний цех з розливу фальсифікованого алкоголю та вилучено 30 тис. пляшок горілки з підробленими марками акцизного податку, алкогольної продукції в «bag-in-box» (об’ємом 10 л кожна) – 872 шт. та 108 підроблених марок акцизного податку.

Для запобігання надалі масового виробництва та потрапляння підробленого алкоголю на ринок на виробничих потужностях цього підприємства-виробника вилучено 3 одиниці обладнання для розливу алкогольної продукції «bag-in-box» та 5 промислових ліній з виробництва алкоголю в пляшках. 

Крім того, в Одеській області викрито схему виготовлення та реалізації підроблених марок акцизного податку України, а також виробництва та реалізації фальсифікованої елітної алкогольної продукції іноземних торгових брендів (віскі: «Джек Деніелз», «Манкі», горілка: «Абсолют», «Грей Гус», «Фінляндія», «Єльцин» та інші) з використанням підроблених акцизних марок.

У результаті проведених заходів, викрито групу осіб, які налагодили підпільне виробництво елітної алкогольної продукції з використанням іноземних торгових марок. Під час реалізації «алкоголю» використовували підроблені марки акцизного податку України. Готову продукцію реалізовували через торгові точки на ринках, а також оптовими партіями на замовлення.

Із незаконного обігу вилучено понад 12 тис. шт. підроблених марок акцизного податку України, 368 л фальсифікованих елітних алкогольних напоїв, понад 2,5 т спиртової рідини та майже 54 тис. пачок тютюнових виробів на загальну суму 2,6 млн гривень. 

Крім того, ДПС завадила реалізації на території України великої партії контрабандних сигарет.

Так, у Чернівецькій області виявлено та вилучено лінію з виготовлення необлікованих тютюнових виробів, 7 т сировини (тютюну), понад 80 тис. пачок готової продукції (сигарети без фільтру), марки акцизного збору Республіки Молдова. Загальна сума вилученого – 5,7 млн гривень.

Сировина для виготовлення сигарет контрабандним шляхом завозилась на територію України з Республіки Молдова. На території Чернівецької області перероблялась, фасувалась, а реалізовувалась через мережі роздрібної торгівлі на Буковині, Хмельниччині та Івано-Франківщині. Крім того, частина контрабандним шляхом відправлялась до Республіки Румунія.

«Детінізація виробництва та обігу підакцизної продукції для ДПС сьогодні є пріоритетним завданням. У цьому напрямі ми співпрацюємо з правоохоронними органами. Спільно докладаємо максимум зусиль. Ті, хто виготовляють та торгують контрафактом, не будуть почувати себе спокійно. Ми не дозволимо обкрадати бюджет», – наголосив Голова ДПС Сергій Верланов.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
29.02.20 05:39

Официальный завод-производитель производит подлинную продукцию а не фальшифку. Фальсификат - подделка под официальную марку. 
То что не заплатили акциз державе совсем другое дело, а не подделка.

Ответить
  • Александра
29.02.20 14:45

Везде торгуют сигаретами без акциза под прикрытием полиции. Приедте в Мелитополь на всех рынках торгуют и в официальных киосках Надоела эта болтовня
 борьба с ветряными мельницами  

Ответить
  • ty
10.03.20 10:16

Вы все врете

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям