Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.03.20
1075 0 Печатать

Уточнюючу декларацію для реалізації права на податкову знижку можна подати по 31 грудня наступного за звітним року

У разі виявлення платником податку документально підтверджених сум  витрат, що дають право на застосування податкової знижки, які не були враховані при поданні річної податкової декларації, такий платник  з метою використання свого права на податкову знижку може подати уточнюючу декларацію по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року, оскільки право на податкову знижку надається лише за наслідками звітного податкового року.

Норма щодо надання платнику права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року встановлена п.п. 166.1.1 ПКУ.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року - п.п. 166.1.2 ПКУ.

У разі, якщо платник не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься - п.п. 166.4.3 ПКУ.

По материалам ГУ ДПС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям