Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.03.20
2346 5 Печатать

Нацбанк оброблятиме банкноти для боротьби з коронавірусом

З метою зменшення ризиків поширення коронавірусу готівка, яку Національний банк України отримуватиме від банків, спочатку зберігатиметься у окремому сховищі впродовж  щонайменше 14 днів. Цей термін значно перевищує період виживання коронавірусу на поверхнях (від кількох годин до кількох діб згідно з наявними даними).

Лише після цього періоду зберігання здійснюватиметься обробка банкнот за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин. Банкноти, придатні для повернення у обіг, упаковуватимуться в пачки та термоусадкову плівку. На цьому етапі пачки банкнот у термоусадковій печі піддаються температурному шоку (160 градусів за Цельсієм), що теж сприятиме боротьбі із вірусом.

Крім того, НБУ рекомендує максимально перейти на безготівкові розрахунки на період карантину

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
13.03.20 12:38

Безготівкові розрахунки кажете. А коли ви у фіскальні встановите термінали для сплати податків? Щоб не йти до каси банку та сплачувати готівкою. Те не заморочуватись з рахунками, нехай сам фіскал про це дбає при прийняті картки в оплату. Ви ж фіскальню сервісною службою робите. Так в усьому розумово-розвинутому світі можна в податкових віддати навіть готівкові гроші в сплату податків.

Ответить
  • Ольга
13.03.20 13:32

Ігор, есть такое понятие - интернет-банкинг. Слышали о таком? Полезная штука. Там-то и можно безналом оплатить налоги. А ножками с денежками какая разница куда идти - в банк или в налоговую?))

Ответить
  • Ігор
13.03.20 13:41

Ольга,
1. Хочу щоб ніжками до фіскальні йшли не з грошима, а з карткою.
2. Уявіть, вам у всіх магазинах кажуть: "Є така річ, як інтернет-банкінг!" - сервісно? Я і дорученням можу сплатити. Однак рошеноверланови нам постійно про сервіс кажуть.
3. Україна - країна самовпевнених Ні_На_Що_Не_Здатних - всі дуже розумні за всіх у світі, а країна найбільш відстала.

Ответить
  • Re
17.03.20 08:46

Ігор, яка різниця: йти до фіскальні з карткою чи з готівкою? Поширення коронавірусу забезпечене в обох випадках...

Ответить
  • Шурик
14.03.20 12:56

Упаковывают в пачки, потом обрабатывают.
Надо было наоборот делать. Обрабатывать горячим потоком. Температуры 80-90 было бы достаточно.
Проще через СВЧ излучение пропустить, там вообще никаких вирусов не останется. Это и в пачках можно.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям