Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.03.20
1647 6 Печатать

АМКУ вимагає від мобільних операторів не підвищувати тарифи у період карантину

На сьогоднішній день на всій території України введено карантин та обмежувальні заходи, пов’язані із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

З метою запобігання поширенню COVID-19 більшість громадян України вимушені залишатись в ізоляції та/або працювати дистанційно.

Ізоляція громадян, можливість отримання інформації виключно з використанням комунікаційних засобів [засобів зв’язку, в тому числі мобільного (рухомого)] та необхідність дистанційної роботи призведуть до збільшення обсягів споживання послуг мобільних операторів, і як наслідок, можуть призвести до збільшення витрат населення на оплату послуг рухомого (мобільного) зв’язку.

В умовах зосередженості органів влади здебільшого на необхідності запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та подолання наслідків, до яких може призвести тимчасове введення карантинних заходів, існують ризики вчинення учасниками ринку послуг рухомого (мобільного) зв’язку, з метою отримання надприбутків, узгоджених/схожих дій, які можуть призвести до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції шляхом одночасного або узгодженого:

  • підвищення вартості тарифних планів;
  • закриття соціальних, дешевих, мінімальних тарифних планів;
  • автоматичне (примусове) переведення абонентів на дорожчий тарифний план;
  • погіршення якості надання послуг тощо.

Одночасні/схожі дії операторів мобільного зв’язку у вигляді призупинення, зміни тарифних планів та якості надання послуг мобільного зв’язку можуть призвести до:

  • унеможливлення користувачами (абонентами) вчасно отримувати інформацію (зокрема через використання комунікаційних засобів) та виконання професійних обов’язків;
  • покладення тягаря, у вигляді додаткових фінансових витрат, на користувачів послуг рухомого (мобільного) зв’язку – громадян України та суб’єктів господарювання, які в умовах ізоляції та дистанційної роботи вимушені користуватись послугами в більших обсягах та потребують стабільної якості надання цих послуг тощо.

Враховуючи викладене, такі одночасні/схожі дії  ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» і ТОВ «лайфселл» можуть бути кваліфіковані як антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання.

З метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, 26 березня 2020 року АМКУ надав ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» і ТОВ «лайфселл» обов’язкові для виконання рекомендації такого змісту:

У зв’язку з впровадженням обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), запобігати порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема утриматись від підвищення вартості тарифних планів, закриття соціальних, дешевих, мінімальних тарифних планів, автоматичного (примусового) переведення абонентів на дорожчий тарифний план, погіршення якості надання послуг.

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
27.03.20 07:58

А снизить на 50% стоимость на время карантина не пробовали?

Ответить
  • Re
27.03.20 08:17

Надежда, на такое надеяться не приходится. Тут хоть бы не подорожали услуги...

Ответить
  • алла
27.03.20 10:44

а чому ,взагалі,виникло питання про збільшення? чого ради?

Ответить
  • Andrey
27.03.20 11:24

З тарифу за 35 грн., за півтора роки перевели на тариф за 150 грн. на 28 днів, тобто ціна збільшилать більш як в 4-ри раза, особливо тішить зміст СМС..."Ваш тарифний план закривається"...Антимонопольний комітет, проаналіуйте будь ласка, хто за півтора року збільшив вартість свого товару чи послуг більш ніж в 4 рази і чим це зумовлено, собівартість так зросла чи совість закінчилась?...

Ответить
  • Яна
27.03.20 16:47

"Не повышать во время карантина". А после карантина? Оторвутся по полной?

Ответить
  • Елена
29.03.20 23:06

Правительство простит!!!! А не хотело бы правительство разработать законы на периоды, когда в стране действуют чрезвычайные ситуации ,что запрещается повышать цены, что бизнесу компенсируется часть убытков? А то как их послушаешь: так нам не нужны государственные предприятия, которыми можно управлять и обеспечить жизнедеятельность страны. А бизнесом фиг порулишь, он бенефитов просит. Доуправоялись: цитата директора закрытого завода по производству аппаратов ИВЛ: " мы ДАЖЕ нашли чертежи, по которым можно начать производство аппаратов ИВЛ" . Люди, до чего мы дошли, у нас в стране не нужны были такие аппараты? У нас не было людей которым они были нужны? Или личный самолёт депутата был его спасением, а Вы тут как хотите.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям