Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.03.20
2552 0 Печатать

Як у період карантину замінити платіжні картки, строк дії яких закінчується?

Як замінити платіжні картки, строк дії яких закінчується? 

Це одне із питань, яке в умовах карантину хвилює багатьох клієнтів банків.

Щоб замінити картку зазвичай клієнтам треба звертатися у відділення банку. Але ж зараз це вкрай недоречно. В умовах карантину потрібно уникати людних місць та особистих контактів.  

Для того, щоб допомогти вирішити цю проблему, Національний банк звернувся до банків – емітентів платіжних карток та процесингових центрів.

Ми рекомендували їм у разі технологічної можливості продовжити на три місяці термін дії існуючих платіжних карток, строк яких вже закінчився або закінчується під час дії карантину.

Ми вдячні за те, що багато банків разом з процесингами швидко відреагувати на ці рекомендації.

Також ми звернулися до банків – еквайрів, з проханням налаштувати власну платіжну мережу так, щоб клієнти інших банків змогли максимально комфортно користуватися картками з продовженим терміном дії та здійснювати безготівкові розрахунки в торговельних pos-терміналах.

Ми попросили у першу чергу почати оновлення термінального програмного забезпечення з продуктових магазинів, медичних закладів та аптек.

Тож хвилюватися про завершення терміну дії платіжної картки не варто.

По материалам Сторінка НБУ у facebook

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям