Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.04.20
1732 0 Печатать

ФРУ закликає забезпечити реальний запит бізнесу з виплат допомоги по частковому безробіттю

За нашими попередніми підрахунками, в найближчий час для збереження трудового потенціалу компаній необхідним є забезпечення збільшення виплат у розмірі щонайменше як сотні мільйонів гривень.

Федерація роботодавців України звернулася до Міністра фінансів у зв'язку із ситуацією, яка склалась через вимушене призупинення діяльності багатьох компаній з причин введення карантину на всій території України та епідемії коронавірусу SARS-CoV-2.

Відбувається зниження ділової активності та фактичне тимчасове обмеження підприємницької діяльності. Як наслідок, стрімко знижується економічна активність, знижуються обсяги виробництва, надходження до державного та місцевих бюджетів. Одночасно серед основних загроз, яке вже відбувається в таких умовах, є збільшення рівня безробіття в Україні.

30 березня 2020 р. Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)», серед основних положень якого є спрощення механізму надання допомоги по частковому безробіттю в умовах карантину.

Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття надає допомогу по частковому безробіттю роботодавцям для відшкодування ними працівникам частково втраченої заробітної плати у разі зупинення (скорочення) виробництва, окремих цехів, дільниць, ліній. Це чи не єдина активна програма зайнятості для профілактики безробіття, яка має на меті стримати масовий вихід з ринку праці на період карантину та зберегти робочі місця і наразі є найбільш затребуваною серед роботодавців.

Однак, в діючих умовах ринку праці та зростаючого рівня безробіття через запровадження карантинних заходів бюджет Фонду є обмеженим. На цю програму виділено лише 10,3 млн.грн., що є критично недостатнім в умовах динамічно зростаючої потреби. Збільшення бюджету Фонду на суму 500 млн. грн. відповідно до рішення Уряду від 29 березня ц.р. має на меті покрити потреби у щодня зростаючих виплатах по безробіттю тим, хто вже втратив роботу.

У зв'язку з вищевикладеним, в такий нелегкий для бізнесу час Федерація роботодавців України звертається з ініціативою збільшення та надання додаткових фінансових ресурсів Фонду за рахунок Державного бюджету з метою забезпечення ним реального запиту з виплат допомоги по частковому безробіттю.

Адже за попередніми підрахунками роботодавців, в найближчий час для збереження трудового потенціалу компаній необхідним є забезпечення збільшення виплат у розмірі щонайменше як сотні мільйонів гривень.

 Більш детально про допомогу по частковому безробіттю дивіться тут

По материалам Федерація роботодавців України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям