Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.20
4241 5 Печатать

Житомирських "єдинників" першої і другої груп, яким наразі заборонено здійснювати діяльність, звільнили від сплати єдиного податку

Місцевим органам самоврядування надано право приймати рішення щодо встановлення ставок  єдиного  податку. Право внести  зміни до своїх рішень стосовно зменшення ставки платникам єдиного податку надано Законом України № 540 від 30 березня 2020 року.

 Сьогодні депутати міської ради внесли відповідні правки до рішення Житомирської міської ради від 10.06.2015 р. № 932 «Про місцеві податки та збори». Зокрема зміни стосуються Положення про порядок обчислення та сплати єдиного податку, затвердженого рішенням Житомирської міської ради від 10.06.2015 р. № 932  «Про місцеві податки та збори».

«Зменшити ставку податку та встановити ставку  в розмірі 0% від суми податкових зобов’язань для платників єдиного податку  з 01.04.2020 по 30.04.2020 для платників єдиного податку I та II груп, робота яких заборонена, окрім суб’єктів господарювання, що визначені підпунктом 3 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 та рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.03.2020 р. № 295 «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об'єднаної територіальної громади» зі змінами, з обов’язковим наданням заяви до 31 грудня 2020 року  із зазначенням місця здійснення та видів діяльності», - йдеться в прийнятому документі. 

Відтак, з 1 до 30 квітня встановлюється нульова ставка  для платників єдиного податку першої і другої груп, яким наразі заборонено здійснювати діяльність відповідно до Закону України від 30.03.2020 р. № 540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19», постанови КМУ від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,  рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.03.2020 р. № 295 «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об'єднаної територіальної громади».

Наголошено, що у разі продовження карантину вище зазначений термін буде продовжено.

 Для отримання пільги підприємці мають подати заяву до 31 грудня. «Буде підготовлено  рішення виконкому  стосовно термінів подання відповідних заяв підприємцями,  а мобільні групи перевірятимуть, чи працюють заявники» , -  зазначалося під час засідання.

 Про те, як мають надаватися пільги по єдиному податку, розповів  представник  податкової служби Леонід  Джигора:  «Рішення, які приймають органи місцевого самоврядування про нульову ставку  на квітень,  вносяться до системи податкових органів і виносяться ставки. Пільги надаватимуться за заявою платника. Податкова не може  надати пільгу по КВЕДам, бо у підприємця може бути декілька КВЕДів». Законом передбачено, що штрафні санкції та пеня за несвоєчасну сплату  на період з 1 березня до 30 квітня не нараховуються. 

Законом не визначено пільг для суб’єктів, які на загальній системі оподаткування. У Житомирі на обліку в контролюючих органах таких менше 10 % від усіх підприємців.

По материалам Житомирська Міська Рада

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мариша
09.04.20 10:30

Громкое название статьи, а реальность подачи заявления весьма сомнительна...

Ответить
  • Сонечка
09.04.20 12:20

Мариша,а чому ви в цьому сумніваєтесь ???,міська влада може редактувати  ставку єдиного податку-це місцевий податок чому б і ні.???Кернас у нас в Харкові на такий крок не піде ,хоча закрив "Барабашку " я би підстрахувалась написавши  листа з посилання на постанову міської влади.

Ответить
  • Сонечка
09.04.20 12:17

О це я розумію -допомога ФОПАм,зі сторони місцевої влади !!!!!!!!!!!

Ответить
  • Киевлянин
09.04.20 12:51

Первый пошел как говориться. Кличко ау. бюджет Киева равен бюджету Праги. Сделай хоть одно полезное дело для  тех кого лишили работы в Киеве.

Ответить
  • Елена
15.04.20 17:06

Если работник и ФОП не работают.Карантин.Работник весь апрель в ОБС.Фоп может написать заявление на отпуск?Работника же нет.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям