Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.04.20
1527 0 Печатать

Порядок отримання послуг у ЦОП у м. Києві під час карантинних обмежень

Отримання адміністративних послуг платниками податків залишається актуальним, проте в умовах протиепідемічних заходів, формат обслуговування у ЦОП тимчасово змінився.

Що треба знати про порядок звернення до столичних Центрів обслуговування платників під час карантинних обмежень.

1. В умовах надзвичайної ситуації послуги надаються в онлайн режимі з урахуванням положень Закону України від 17.03.2020 р. № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної  хвороби COVID-19» (далі – Закон № 530).

2. У разі гострої необхідності візит платників до ЦОП здійснюється виключно за попереднім записом. Дату та час візиту необхідно узгоджувати за телефонами ЦОП, що вказані на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві, у рубриці «Контакти».

3. Режим роботи ЦОП на період карантинних обмежень:

Пн-Пт : з 10 до 16 години;

Обідня перерва : з 13.00-13.45 години;

Тех. перерва: щогодини 10-15 хвилин.

Інформація вказана у рубриці «Контакти» на субсайті та на вхідних групах ЦОП у районах.

4. Візит до ЦОП здійснюється в обмеженій кількості, за наявності захисної маски та рукавичок.

5. Прийом вхідної кореспонденції, у тому числі заяв на отримання послуг, здійснюється у встановленому порядку через:

  • скриньку, яка розміщена біля входу до ЦОП;
  • режим листування в Електронному кабінеті у форматі pdf (до 2 МБ)
  • поштове відправлення на адресу: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19
  • офіційну електронну пошту Головного управління ДПС у м.Києві: kyiv.official@tax.gov.ua

6. Результат розгляду звернень, які передбачають надання довідки, витягу, реєстраційного посвідчення, тощо, можливо отримати після закінчення карантину, з урахуванням положень Закону № 530.

7. Враховуючи те, що з 28 березня 2020 року в Україні діють нові правила перетину кордону на час карантину, видача довідки про сплату податкових зобов’язань платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань здійснюється з урахуванням положень Закону № 530.

8. Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків та внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта здійснюється у разі гострої необхідності за попереднім записом.

9. Погодження довідок-розрахунків та підписання довідок про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску також здійснюється за попереднім записом.

10. Інформація щодо реєстрів діючих ліцензій роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, а також внесення місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного державного реєстру місць зберігання буде оприлюднюватися на веб-порталі ДПС, у зв’язку з чим надання оригіналів документів буде здійснюватися після закінчення карантину.

Окремо зазначимо, що про роботу Акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДПС під час карантинних обмежень можна дізнатися на сайті: http://acskidd.gov.ua.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям