Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.04.20
3349 1 Печатать

Транскордонний е-підпис: що це і навіщо?

Міністерство цифрової трансформації на сторінці у facebook наголошує, що транскордонний електронний підпис дозволить вести електронний документообіг не лише всередині країни, а й з іншими державами. Це означає, що громадяни та бізнес зможуть підписувати угоди та інші документи з іноземними компаніями електронно.

Як наразі відбувається обмін угодами між різними країнами?

Наприклад, одна сторона з України, а інша – з-за кордону. Одна сторона підписує угоду на папері та відправляє угоду через службу міжнародних перевезень. Або ж одна сторона подорожує до другої для особистого підписання документу. Такий процес займає від 2 днів.

Яку ж вигоду ми отримаємо?

Громадяни та бізнес зможуть заощаджувати на логістиці та економити час на підписанні документів. До того ж, отримають колосальну зручність сервісу та додаткові гарантії для захисту даних.

Окрім цього, українці зможуть користуватися електронною ідентифікацією в країнах, з якими відбудеться взаємне визнання електронних довірчих послуг, для отримання в тому числі публічних сервісів онлайн і навпаки.

Як це працює в інших країнах?

Транскордонний е-підпис вже запроваджений для засобів електронної ідентифікації в Німеччині, Італії, Естонії, Іспанії, Люксембурзі та Хорватії. Він є основою єдиного цифрового ринку ЄС. Єврокомісія оцінює потенційну щорічну вигоду від впровадження Єдиного цифрового ринку у розмірі 415 млрд євро!

Коли українці отримають таку можливість?

10 квітня Мінцифра отримала підтвердження від програми EU4Digital про те, що Україну було обрано серед країн Східного Партнерства ЄС для участі в пілотних проєктах для транскордонного електронного підпису.

В рамках пілоту ми співпрацюватимемо з Естонією та Молдовою в напрямку розробки технічного забезпечення та його тестування на реальних прикладах застосування е-підписів. Після закінчення пілоту буде розроблений план дій для досягнення взаємного визнання електронних довірчих послуг між країнами-учасниками.

Наша команда активно працює в цьому напрямку. Такий процес трансформації міжнародного масштабу потребує значних зусиль та часу.

По материалам Сторінка Міністерства цифрової трансформації у facebook

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • бурундук
16.04.20 15:19

все клево, но ЭТО важно для такого узкого круга, что лучше наведите порядок в том что есть

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям