Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.04.20
2967 12 Печатать

Як депутати пропонують підтримати бізнес, постраждалий від карантину

Групою народних депутатів зареєстровано проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо державної підтримки культури, малого бізнесу та креативних індустрій у зв'язку з дією заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (реєстр. № 3379 ).

Законопроект розроблений з метою актуалізації, вдосконалення  правових відносин у багатьох сферах життєдіяльності, які зазнали змін у зв’язку із  поширенням коронавірусу COVID-19.

Законопроектом пропонується:

1. Запровадити 10 % ПДВ по операціях з постачання на митній території України послуг туристичними операторами та туристичними агентами, іншими суб'єктами підприємницької діяльності, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), харчування, екскурсійних, розважальних та інших туристичних послуг.

2. Звільнити від оподаткування прибуток, отриманий з 1 квітня по 31 грудня 2020 року туристичними операторами та туристичними агентами, іншими суб'єктами підприємницької діяльності, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), харчування, екскурсійних, розважальних та інших туристичних послуг, суб'єктами господарювання, які провадять основну економічну діяльність за видами, що належать до креативних індустрій, затвердженими Кабінетом Міністрів України.

3. Установити мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок суб'єктів господарювання, які провадять основну економічну діяльність, яка належить до креативних індустрій відповідно до вимог законодавства, на період з 18 березня по 31 грудня 2020 року.

4. Тимчасово, до 31 грудня 2020 року, пропонуються звільнити від оподаткування ПДВ операції з постачання послуг:

  • в сфері культури та містецтва;
  • з розробки та постачання програмної продукції (їх компонентів) розважального характеру;
  • дизайну;
  • спортивних шкіл, інструкторів, учителів, тренерів, з організацїї, проведення та сприянні спортивних заходів, діяльність клубів фітнесу та бодибілдингу;
  • туристичні послуги;
  • заклади харчування та ресторанного господарства.

5. Тимчасово, до 31 травня 2020 року встановити ставку оподаткування ПДВ операцій з постачання комунальних послуг та електричної енергії у розмірі 10 %.

6. Тимчасово, до 31 грудня 2020 року, туристичний збір не нараховувати.

7. Тимчасово, до 31 грудня 2020 року, звільнити від оподаткуванню ПДФО:

  • сума доходів, отриманих платником податку, який є працівником закладів культури, у вигляді заробітної плати та інших виплат з оплати праці (премій, надбавок тощо) за рахунок коштів Державного бюджету України;
  • сума доходів, отриманих платником податку, який є працівником суб’єкта господарювання (податкового агента), який протягом останніх шести місяців провадить основну економічну діяльність у сфері креативних індустрій

8. Тимчасово, на період дії карантину та протягом трьох місяців після дати його завершення, не нараховувати та не сплачувати плату за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди:

  • у суб'єктів підприємницької діяльності, що надають туристичні послуги;
  • у суб’єктів господарювання, які провадять основну економічну діяльність за видами, що належать до креативних індустрій.

9. Об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності суб’єктів туристичної діяльності, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у період з 1 березня по 31 грудня 2020 року.

10. ФОПи, які протягом останніх шести місяців провадять основну економічну діяльність у сфері креативних індустрій, звільнити від нарахування та сплати ЄСВ за себе до кінця 2020 року.

 

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Алла
28.04.20 09:31

Люди! А перукарі, а швачки в маленьких ательє, в маленьких провінціальних містечках, зглянтеся хоч коли небудь на нас нещасних. Промислових підприємств не має, ледь животіємо. Перукарі з початку карантину сидять вдома без збереження зарплати. Побробували б наші керівники вижити в таких умовах.

Ответить
  • Татьяна
28.04.20 12:00

           туристичні послуги;
в сфері культури та містецтва;з розробки та постачання програмної продукції (їх компонентів) розважального характеру;Все самое важное для нищих украинцев.туристичні послуги.  Бесит. Этот вид деятельности  должен быть  открыт к деятельности в последнюю очередь. Завезли заразу в Украину и им еще и льготы.
А то, что  рынки закрыты это не проблема.
Люди вырастили к весне - лук, редис, огурцы - (вложили свой труд, чтобы заработать копейку на пропитание, вернее на существование в Украине) выбрасывают. Молоко выливают, потому, что некуда сбывать. 
ЗАТО , завезут  всякую гадость с ПОЛЬШИ. Ведь им надо подымать экономику.

Ответить
  • Ольга
28.04.20 18:10

Татьяна,УВАЖАЮ!!!

Ответить
  • Зося
28.04.20 17:29

Татьяна, лечится нужно, чтобы не бесило. И почему  вы решили, что туризм только для богатых, но и для тех, кто работает и зарабатывает , а не для тех , кто получает в конверте . 

Ответить
  • бублик
28.04.20 18:49

Зося,  видимо Вы - доктор и видимо семейный?

Ответить
  • абрам
28.04.20 13:57

Татьяна, зачем им ваш редис,в израиле у нас свой

Ответить
  • Анна
28.04.20 12:15

А кафе, рестораны? Сейчас не работаем и потом неизвестно как люди смогут тратить деньги на посещение ресторанов! 

Ответить
  • Ігор
28.04.20 13:03

"Культури та мистецтва", тобто Кварта, Свати, ... .
І як це "порядному" Зе так швидко вдалось опанувати вміння роздавати посади своїм та продавати іншим; лобіювати інтереси свого бізнесу; ...? А був же "без досвіду"!

Ответить
  • Елена
28.04.20 14:52

У нас все магазины на центральной улице закрыли на карантин, а как людям компенсацию выплачивать никто не знает.

Ответить
  • данет
28.04.20 18:30

 а в китае за такие лоби  проекты расстреляли бы прелюдно.

Ответить
  • Елена
28.04.20 22:59

В нашей стране всех интересует только доля кафе, баров,кинотеатров,туризма. А про производство ни слова. Народ переживает, кто же будет после карантина в рестораны ходить. Да никто не будет ходить. Так, что добро пожаловать на производственные предприятия, страну поднимать. И не надо говорить, что их нет ,они есть, только Вы туда особо не стремились, носом воротили: грязненько, не гламурненько.

Ответить
  • Наталья
29.04.20 07:20

Туристы вирус завезли ? А может те , кто страну пропрыгал на майдане и рванул Европу осваивать ? Получили Европу со всеми
прелестями и вирусами , кто вам теперь виноват ?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям