Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.05.20
6026 2 Печатать

Щодо оподаткування депозитів

Відповідно до норм ПКУ до пасивних доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, належать проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок.

Податковим агентом платника податку на доходи фізичних осіб під час нарахування на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування (п.п. 170.4.1 ПКУ).

Ставка податку на доходи у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок встановлюється у розмірі 18 % до бази оподаткування. Такі доходи є об'єктом оподаткування військовим збором (ставка 1,5 %).

Банківська установа, яка є податковим агентом, перераховує податок на доходи фізичних осіб із сум процентів, нарахованих за звітний місяць на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків фізичних осіб.

Таке перерахування здійснюється у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Податкові агенти – банки, які нараховують доходи у вигляді процентів у податковому розрахунку за формою № 1ДФ, відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок та загальну суму утриманого з них податку.

По материалам ГУ ДПС у Полтавській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дмитро
11.05.20 21:20

Та про це лайно з оподаткуванням депозитів вже давно відомо. Краще б крали менше, у не шукали чого б у громадян поцупити !

Ответить
  • Гарри К.
13.05.20 06:13

.банки списывают %ты на депозит даже у ФОПа единщика, у которого они априори не являются доходом!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям