Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.05.20
2583 0 Печатать

Можливості, що відкриває для ринку Закон «Про віртуальні активи»

Мінцифри на сторінці у facebook повідомило, що Міністерставо винесло проєкт профільного Закону «Про віртуальні активи» на громадське обговорення. Він був підготовлений спільно з міжфракційним депутатським об‘єднанням Blockchain4Ukraine та блокчейн спільнотою.

Чому Мінцифри опікується цим питанням?

По перше, згідно свого Положенням ми беремо участь у розвитку віртуальних активів, блокчейну та токенізації та штучного інтелекту.

По друге, відповідно до Закону № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» Мінцифри є суб'єктом державного фінансового моніторингу та здійснює державне регулювання у сфері обігу віртуальних активів згідно Закону.

Чому законопроєкт важливий і що він визначає?

  • правовий статус ВА, який дозволяє врегулювати порядок встановлення прав осіб на такі активи, їх використання та обіг на ринку України.
  • коло суб'єктів, учасників ринку, діяльність яких підлягає державній реєстрації.
  • правила емісії ВА, передбачена можливість здійснення як публічної, так і приватної пропозиції ВА.
  • регулятор ринку ВА, а також обсяг його повноважень та функцій, зокрема, здійснення контролю та нагляду за дотриманням законодавства у сфері обігу ВА.
  • відповідальність за порушення правил ведення діяльності визначеними учасниками ринку ВА.

Ознайомитись з документом можна на сайті Міністерства.

Обговорення триватиме до 5 червня 2020 року. Зауваження та пропозиції надсилати на електронну адресу dubetskyi@thedigital.gov.ua.

По материалам Міністерство цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям