Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.05.20
1511 2 Печатать

СПО профспілок вимагає від Уряду зупинити просування законопроекту «Про працю»!

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні отримав інформацію, що Міністерство економічного розвитку, торгівлі  та  сільського  господарства України направило для погодження до Міністерства юстиції України проект Закону України «Про працю», який був раніше зареєстрований за № 2708 від 28.12.2019 р. у Верховної Ради України та у подальшому відкликаний у зв’язку з відставкою Кабінету Міністрів України.

СПО профспілок звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з листом, в якому вказується, що «вищеназваний законопроект, ініційований попереднім складом Уряду, спрямований на запровадження неоліберальних спрощених підходів до реформування трудового законодавства, розроблявся без врахування українських реалій у сфері праці, широкої публічної дискусії i фахового обговорення цілей, завдань i очікуваних результатів для суспільства. Тому отримав негативну оцінку не лише профспілок, а й Міжнародного бюро праці, провідних національних закладів освіти та експертів трудового права.

Усупереч законодавству були не дотримані урядовою стороною узгоджувальні процедури зі CПO об’єднань профспілок щодо цього законопроекту.

Тому СПО об’єднань профспілок був змушений подати адміністративний позов до Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправними дії Уряду. Судове засідання у цій справі призначено на 28 травня 2020 року».

У листі також нагадується, що у боротьбі проти необґрунтованої лібералізації трудового законодавства та з метою захисту трудових i соціально-економічних прав людей праці в ycix регіонах України профспілками було проведено широкомасштабні  мирні  акції протесту та Всеукраїнське профспілкові віче. Цю боротьбу підтримано міжнародними організаціями, профспілковими об’єднаннями у більш як в 60 країнах світу.

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє 7 мільйонів працівників, вимагає від Кабінету Міністрів України зупинити подальше просування законопроекту «Про працю», як  такого, що суперечить Конституції України, актам міжнародного права, директивам Європейського союзу i провокує загострення трудових конфліктів i масових заворушень.

СПО пропонує «Офіційно приєднатися до розробки кодифікованого акту в сфері праці, розпочатого мультидисциплінарною робочою групою при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ветеранів та підтвердити повноваження зайнятих в ній урядових представників».

Повний текст листа СПО профспілок до Прем’єр-міністра за посиланням.

Про положення законопроекту "Про працю" ми писали у матеріалах:
Парламентарі розкритикували закон про працю
Законопроект про працю: чим обурені профспілки
Закон про працю замість КЗпП. Давайте обговоримо
Новий закон про працю викличе суперечки в Раді: експерт озвучив проблему
З парламенту відкликано законопроект «Про працю»

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер 911 першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах!

По материалам СПО профспілок

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
26.05.20 08:58

Ти подивись, заможні захисники трудящих прокинулись від сну в своїх розкішних, великих кабінетах. Кабінетах, які своїми розмірами, оздобленням повинні подавлять будь-яку самооцінку працівники у діда олігарха. Весь карантин вони проспали. Не помічали, як аферисти впроваджували крипатство, не пускаючи працювати в Європу. Примусові відпустки за свій рахунок навіть медичних працівників, не зайнятих у боротьбі з вірусом. А тут згадали, що втрачають вплив.

Ответить
  • Анна
26.05.20 09:35

Профспилки - бесполезные организации. А если будут и дальше тянуть с заменой архаичного трудового кодекса на новый, то так и будут восстанавливать Верлановых, Нефёдовых, кучу уволенных прокуроров и выплачивать им миллионные компенсации за счет наших налогов.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям