Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.06.20
2476 0 Печатать

НКЦПФР попереджає інвесторів щодо ризиків інвестування у проект Exlimited

В рамках моніторингу сумнівних фінансових проектів (скам проекти), які обіцяють українцям швидкий і гарантований дохід, НКЦПФР попереджає споживачів фінансових послуг щодо інвестування у скам проект Exlimited, який має ознаки сумнівного і може мати на меті незаконне заволодіння коштами інвесторів.

Даний скам проект, виходячи з публічної інформації, спеціалізується на акумуляції коштів приватних інвесторів для реалізації перспективних стартапів в області б’юті-технологій, мобільної медицини, кіберспорту, альтернативної їжі та інших напрямків. Exlimited пропонує громадянам інвестувати кошти з подальшим щоденним отриманням високого відсотку інвестиційного прибутку (від 0.4% до 1.5% щоденно). Клієнт робить безстроковий депозит, який можна повернути в будь-який момент, проте не в повному розмірі. Проект залучає депозити як в національних валютах, так і в крипто валютах.

Проект Exlimited має схожу на B2B Jewelry реферальну програму, коли за кожного нового залученого інвестора нараховується додатковий відсоток прибутку. Проект активно рекламується на відеохостингу YouTube тими самими блогерами, які нещодавно переконували громадян вкладати кошти у B2BJewelry, та у спільнотах вкладників B2BJewelry у соціальних мережах.

Що стосується офіційних документів, на підставі яких компанія залучає інвестиції громадян України, то на вебсайті проекту опублікована ліцензія від 2007 року, видана у Гонконгу нібито після проведення ребрендингу бізнесу. В мережі поширена практика, коли шахраї знаходять опубліковані ліцензії невідомих приватних компаній і підробляють їх.

Адреса офісу і контактні телефони компанії на вебсайті проекту відсутні. З контактів наявні тільки посилання на мессенджери, форма зворотного зв’язку і електронна скринька. Така анонімність для нібито успішної міжнародної інвестиційної компанії з 20-річним досвідом є однією з ознак шахрайства та намагання ввести в оману потенційних інвесторів. Крім того, перші згадки в мережі про компанію з 20 річним досвідом датовані кінцем березня 2020 року.

На вебсайті Exlimited стверджується, що цією командою вже реалізовано 28 міжнародних проектів, проте не називається жодного з них, що в свою чергу також свідчить про шахрайство.

Крім того, Exlimited  анонсує продаж подарункових сертифікатів, які мають ознаки облігацій (боргових цінних паперів), оскільки посвідчують внесення їх першими власниками коштів, визначають відносини позики між власником такого сертифікату та його емітентом в особі Exlimited та можуть слугувати підтвердженням зобов’язання емітента повернути власникові сертифіката його номінальну вартість у передбачений сертифікатом строк та виплатити заздалегідь визначений у ньому інвестиційний дохід. Емітент в особі Exlimited мав би звернутися до НКЦПФР для реєстрації випуску облігацій до початку продажу таких паперів інвесторам, але станом на сьогодні цього не було зроблено.

Необхідно зазначити, що відповідну діяльність із залучення коштів населення та виплату відсотків прибутку відповідно до законодавства України можуть здійснювати виключно банки та кредитні спілки, зареєстровані на території України, що мають відповідні ліцензії.

Закликаємо громадян бути обачними і ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти!

Хочете інвестувати свідомо? Ознайомтесь з нашими рекомендаціями «10 ознак фіктивності інвестиційного проекту».

По материалам НКЦПФР

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям