Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.06.20
4075 0 Печатать

З 1 липня 2020 року податкову декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів необхідно подавати за новою формою

Податківці інформують платників податків, що 13.03.2020 року набрав чинності наказ Мінфіну від 21.12.2019 р. № 550 «Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів.

Відповідно до норм ПКУ декларацію за новою формою у редакції наказу № 550 необхідно складати за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення і подавати з 1 липня 2020 року.

Нова форма декларації складається з двох частин: податкової декларації, в якій безпосередньо зазначаються дані про суб’єкта господарювання та суму збору до сплати та додатку до декларації, в якій вказується розрахунок суми збору за об’єктами оподаткування.

Зазначений розрахунок містить нові показники, яких не було в попередній декларації, а саме:

- код та найменування податкової пільги (згідно з актуальним довідником податкових пільг);

-суму пільги, розраховану пропорційно до періоду користування пільгою;

-дату початку і закінчення користування пільгою;

-суму пільги, яку використали за цільовим призначенням;

-площу, на яку поширили пільгу (кв.м.).

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року скасовано звіт про суми податкових пільг, а ведення обліку податкових пільг контролюючими органами здійснюватиметься на підставі податкової звітності.

По материалам ГУ ДПС в Івано-Франківській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям