Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.06.20
2956 8 Печатать

16 тисяч ФОПів вже звернулися за допомогою по частковому безробіттю

Станом на 15 червня для отримання допомоги по частковому безробіттю звернулися майже 16 тисяч фізичних-осіб підприємців, які не мають найманих працівників. Фактично, це підприємці - одноосібники, які  оформляють допомогу на себе особисто.  Наразі 1317 з них отримали позитивне рішення щодо надання виплат. 

Найбільша кількість заявок зареєстрована у трьох областях: 

Сумській області  - 3730 пакетів документів надано на розгляд 

Харківській області – 1966 пакетів документів надано на розгляд

Чернівецькій області – 1538 пакетів документів надано на розгляд.

Старт прийому документів від фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників,  розпочався 9 червня, після набуття чинності Постанови КМУ від 3 червня 2020 року № 453,  якою було розширено перелік можливих одержувачів допомоги.  Відтак,  найближчими днями отримаємо результати із динамічним зростанням показників задоволених заявок. 

Нагадуємо, 27 квітня цього року Урядом прийнято рішення щодо надання 4,7 млрд. грн для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Окрім фізичних підприємців - одноосібників, допомога надається роботодавцям, які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином -  суб’єктам малого та середнього бізнесу, які мають від 1 до 250 найманих працівників. 

Бізнес позитивно оцінює державну програму підтримки, зокрема, малим підприємцям вдалося врятувати єдине джерело доходу для себе і своїх працівників: 

Володимир Холодило, власник маленької туристичної агенції в Сєвєродонецьку, працедавець для двох найманих працівників, розповідає: «Втрачати фахівців рівносильно втраті клієнтів, адже маленькі турагенції живуть завдяки постійним замовникам, які довіряють уже перевіреним менеджерам. Радію, що ФОПи також можуть отримувати допомогу і раджу не соромитись звертатися за нею», - каже підприємець.   

Довідково: 

*Станом на 15 червня до центрів зайнятості:подано понад 34 тис. пакетів документів (з них 16 тис. від ФОПів без найманих працівників). Загалом,  вже прийнято більше 14 тис. позитивних рішень для здійснення виплат більш ніж 125 тис. працівників. На виплати допомоги по частковому безробіттю спрямовано 415,1 млн.     грн.

На виплату допомоги безробітним, які перебувають на обліку в в службі зайнятості, додатково виділено майже 3 мільярди гривень на виплату допомоги по безробіттю. 

 *Для того, щоб отримати допомогу, треба звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності та подати необхіднийпакет документів. Обов’язковою умовою для оформлення допомоги є сплата ЄСВ за 6 місяців, які передували зупиненню чи скороченню діяльності. Допомога по частковому безробіттю не оподатковується.Допомога надається на період  зупинення чи скорочення діяльності + впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

 На цю тему пропонуємо ознайомитися зі статтєю Ушакової Лілії, податкового експерту журналу "Податки&бухоблік", ФОПе, отримай від 2782 грн за місяць карантину [форми документів].

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Андрій
16.06.20 11:26

Підготував ФОПу документи, для отримання допомоги, таке враження, що в ЦЗ дали команду, по максимуму зрізати виплати....то дата наказу про призупиннення не така, то довідка не така, то рахунок не 2600

Ответить
  • Ирина
16.06.20 12:49

то не поставлена запятая в адресе после наим. области, города, улицы, то приказ не на титульном листе и др.

Ответить
  • Людмила
16.06.20 13:02

То ФОП не міг припинити роботу 12.04.2020 на підставі постанови КМУ, а повинен був припинити роботу 16.04.2020, коли селищний голова видав розпорядження про карантин.  Що  тут скажеш?

Ответить
  • Яков
16.06.20 14:41

Хорошая "допомога"! Отличная! 
У меня есть ФОП 60+, с работниками тоже 60+. Ни работники, ни сам ФОП ничего не получат. 
Другой "обычный" ФОП: по работникам он и не подавал (т.к. те ушли в отпуск за свой счёт), а за "себя" он скорее всего может не получить, т.к. у него есть работники. 
Всё прекрасно, спасибо товарищу Шмигалю за наше счастливое детство!

Ответить
  • Татиана
16.06.20 15:11

Яков, а тот ФОП, у которого работники ушли в отпуск за свой счёт, за "себя" подавал пакет документов?

Ответить
  • Яков
16.06.20 16:55

Татиана, нет. Не "положено"

Ответить
  • Татиана
16.06.20 17:21

Яков, "не положено" - так ответили в ФЗ?   А  то  я одному ФОПу сказала, что, если у него работник был в отп. за свой счёт, то он не имеет права подавать "за себя",  он  всё равно сам подал. Интересно, что с этого получится?

Ответить
  • Олександр
18.06.20 20:04

Сьогодні сповістили зі служби зайнятості про позитивне рішення на рахунок моєї заяви. Просять принести наказ про відновлення діяльності

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям