Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.06.20
1754 3 Печатать

Максим Степанов представив зміни до другого етапу медичної реформи

Керівництво Міністерства охорони здоров’я України доповнить другий етап медичної реформи, який стартував з 1 квітня, низкою заходів, які покликані не допустити звільнення медиків та закриття лікарень, а також забезпечити українців якісною медициною. Цю ініціативу МОЗ підтримує Президент України Володимир Зеленський та Уряд на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на позачерговому засіданні Уряду 19 червня.

«Проектом акта пропонується встановити з 1 вересня доплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я. Лікарям у розмірі 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом. Фахівцям із базовою вищою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей  у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, а молодшим медичним сестрам у розмірі 25% зарплати», - підкреслив Максим Степанов.

Також серед актів, ухвалених на засіданні Уряду, передбачається, що тариф гострого інфаркту буде змінено із 16 001,43 грн до 30 109 грн, а тариф на гострий мозковий інсульт замість 19 332,31 грн становитиме 26 947 грн. «Ми будуємо так соціально-економічну модель медицини, яка дозволить досягти якості та доступності медичної послуги для пацієнтів та гідної оплати праці для медичних працівників», - додав Максим Степанов.

Як заявив Міністр охорони здоров’я,  в результаті прорахунків у підготовці до другого етапу реформи, яку здійснювало попереднє керівництво МОЗ, виникла диспропорція у фінансуванні медичних закладів, невиконання анонсованого безоплатного лікування пацієнтів, заробітна плата медпрацівників залишилася на такому ж рівні, а тарифи на медичні послуги – виявилися несправедливими та не відповідають реаліям життя.

Серед медичних установ, які опинилися під загрозою закриття, як підкреслив Максим Степанов, опинилися психіатричні лікарні, районні та обласні лікарні, медико-генетичні центри, протитуберкульозні заклади, реабілітаційні центри та центри медичної допомоги, дитячі та інфекційні лікарні, а також спеціалізовані медичні центри.

Нинішнє керівництво МОЗ налаштоване виправити ситуацію і, окрім вищезазначених ініціатив, представило ініціативи щодо фінансування інтернатури, а також фінансування закладів охорони здоров’я на рівні не нижчому, ніж у 2019 році.

По материалам КМУ
Теги:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Бух
21.06.20 07:54

Они все же решили нас убить. Стоимость операции 29 тыс? И где, простите, мы возьмём такие деньги?

Ответить
  • Лариса
21.06.20 13:25

Бух, ця сума буде виплачуватись державою на заклад , де лічать інсульт або інфаркт, який склав договір з МОЗ.

Ответить
  • Непогода
21.06.20 19:36

И где только они эти цифры берут?! Круто держава оценила человеческую жизнь. Во время операции у стола должны работать, как минимум, три человека-хирург, анестезиолог, хирургическая сестра, дальше, если повезло и не умер на столе- реанимация, там тоже-дежурный врач, сестра, нянечка, потом обычная палата и т.д. И это все за 27-30 тыс.грн? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям