Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.07.20
2575 5 Печатать

За рахунок збільшення податкової бази Мінфіну вдалося домовитись про зменшення податкового навантаження для IT-бізнесу

Заступниця міністра фінансів Світлана Воробей взяла участь в панельній дискусії Digital&Tax VII Міжнародного податкового форуму.

Учасникам дискусії розповіли про пропозиції уряду щодо оподаткування IT-бізнесу та презентували проект «Дія City». Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков розповів про основні складові проєкту та ознайомив з можливостями для бізнесу. Податкові ініціативи розкрила Світлана Воробей.

Заступниця міністра пояснила, що сьогодні індустрія розвивається лише завдяки існуванню спрощеної системи оподаткування. Тому, з одного боку іноземні інвестори не сприймають малий бізнес як надійних партнерів, а з іншого існує нерівноцінне навантаження на фонд заробітної плати.

 «Лише завдяки діалогу ми знайшли компроміс, який полягає у зниженні податкового навантаження на IT-індустрію. Тобто держава знижує ставки податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску до 5% по кожному з цих платежів, а бізнес у свою чергу у разі входження в «Дія City» бере на себе обов’язок наймати ІТ-фахівців на роботу з заробітними платами на рівні 55-60 тис. грн. Таким чином за рахунок збільшення податкової бази нам вдалося домовитись про зменшення податкового навантаження» - розповіла про головні податкові ініціативи пані Воробей.

При цьому заступниця міністра зауважила, що Міністерство готове вести діалог і з іншими індустріями. Вразі встановлення балансу інтересів, зниження ставок ПДФО та ЄСВ може бути запроваджено в більш широкому полі.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • мотя
01.07.20 11:41

55-60 тыс - это достаточно высокий доход даже для айтишника. У нас в среднем 500 - 1000 дол.т.е. до 30тыс грн. И какой тогда налог предлагают "умники"?

Ответить
  • я
01.07.20 12:00

кроме того что такие зп не особо частое явление, так и подходы странные - при зп 50 тыс наруки 52250 и есв 2750, а при зп 54 тыс - на руки 44280 и есв 11880. С - справедливость
п.с. военный сбор не пишу, т.к. ничего не сказано в новости

Ответить
  • я
01.07.20 12:01

я, *при зп 55 тыс, т.е.

Ответить
  • Тарас
01.07.20 12:30

А що це за мулька така пішла, що податкове навантащення на зрп. залежить від напрямку діяльності?

Ответить
  • levva
01.07.20 14:49

Мне тоже интересно, а остальные дураки получается? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям