Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.07.20
3327 0 Печатать

Мінфін пропонує встановити процедуру подання інформації для взяття на облік (зняття з обліку) суб’єктів первинного фінмоніторингу

Міністерство фінансів України на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляє про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання організації фінансового моніторингу» (далі – проект постанови) для отримання зауважень та пропозицій.

Проект постанови розроблено на виконання п. 1 ч. 2 ст. 8, ч. 1 та 14 ст. 16, ч. 5 ст. 25 Закону України від 06.12.2019 р. № 361-ІХ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Проектом постанови пропонується встановити процедуру подання інформації для взяття на облік (зняття з обліку) суб’єктів первинного фінансового моніторингу, реєстрації, а також подання суб’єктами первинного фінансового моніторингу Державній службі фінансового моніторингу інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов’язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму чи фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, ведення Державною службою фінансового моніторингу обліку інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу та ведення Державною службою фінансового моніторингу обліку суб’єктів первинного фінансового моніторингу.

Проект постанови та аналіз його регуляторного впливу оприлюднені на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України (https://www.mof.gov.ua/uk) у рубриці «Проекти регуляторних актів для обговорення/Проекти регуляторних актів для обговорення у 2020 р.» розділу «Законодавство».

Зауваження та пропозиції до проекту постанови у письмовій та електронній формі надсилати на адреси:

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, е-mail: infomf@minfin.gov.ua.

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали:

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання організації фінансового моніторингу»

Додаток 1. Порядок 1

Додаток 2. Порядок 2

Додаток 3. Порядок 3

Додаток 4. Пояснювальна записка

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям