Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.07.20
3063 3 Печатать

ВРУ прийняла відставку голови НБУ

На позачерговому засіданні ВРУ Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що Комітет підтримав подання Президента України про звільнення Я. Смолія за власним бажанням і рекомендує Верховній Раді прийняти проект Постанови.

Яків Смолій сказав: «Я прийняв важке, але необхідне рішення - піти у відставку, - оскільки протягом тривалого часу на Національний банк здійснюється систематичний політичний тиск, тиск з метою ухвалення рішень, які не є економічно обґрунтованими, які фокусуються на короткострокових простих перемогах і можуть дорого коштувати українській економіці та українцям у більш тривалій перспективі».

Голова Національного банку наголосив: «Необхідно щоб Президент, Уряд та політики нарешті налагодили взаємодію з центральним банком».

Яків Смолій розповів про досягнення банку за період його каденції та їх визнання у світі. Також він окреслив проблеми, які ще потрібно вирішити.

«Попереду у Національного банку ще багато роботи. Не забувайте, коронакриза триває. Потрібно підтримувати фінансову стабільність, допомагати Україні відновити економічне зростання. Необхідно завершити розпочате: провести валютну ревалізацію, зробити ринок небанківських фінансових послуг, які перейшли до нас на обслуговування позавчора, забезпечити захист прав споживачів», - сказав очільник НБУ.

За результатами голосування проект Постанови № 3772 прийнято 286 голосами.

Відповідно до Закону України "Про Національний банк України", з цього дня виконувати обов'язки Голови НБУ буде перший заступник Голови Катерина Рожкова.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталія
03.07.20 17:36

Банкиры - самые большие обманщики народа уже несколько веков!Экономика не может расти из-за их процентов по кредитам. Деньги взятые под кредит идут на создание валового продукта. При возврате кредита + процентов, производитель отдает свою прибыль и не может увеличить производство и снова вынужден брать кредит под проценты. И так долговая яма растет. Богатеют лишь банкиры, наживаясь на труде производителей валового продукта.  Поэтому не надо ему жаловаться, что мол, как же я теперь без ваших денег..... Ложь!!

Ответить
  • Ігор
03.07.20 17:48

Кого з них не послухати вони всі працьовиті "Акі корабельна сосна". І все тримають своїм міцним стовбуром. Бо в нас система така крихка, сама не здатна встояти. От повела спересердя ця НБУ-шна працьовита сосна рукавом вліво - впав курс, повела вправо - стали на захист дипломати західних країн. В них загроза великих збитків: маєток діда Ріната 230 млн. + яхта кума Карли медведчука 200 млн. = 0,43 мільярда євро тільки з двох випадків за не повні пів року. А їх доглядати треба, це: робочі місця + матеріали + податки + портовий збір + ... . Вони вміють гроші рахувати.
А якщо дешеву сировину втратять? Ось, для прикладу, "Ікея" скуповувала у пігмеїв, зулусів, африканської України ліву деревину. Звісно зовсім випадково. Звідкіля їм було знати, що в наскрізь корумпованій порошено-системі, не будуть дотримуватись вимог законів? Та і асоціації, ЄБА наприклад, запевнили" "Що ви" Що ви! Та тут все тільки по закону". Продавці маєтка діду Рінату, яхтобудівники, продавці Мерседесів д'Єрмакам та подібним чиновникам-вождям племен та попам-шаманам, Макдональдси, які працювали, коли навколо всі малі були на карантині, скупники руди та бурштину, цигаркові та півні інвестори, офшорні компанії, ... . Всі запевняли - в просякнутої порошено-корупцією Африко-Україні діє верховенство права.

Ответить
  • Ната
04.07.20 13:31

Читаю коменти та й дивуюся-якщо Ви так все розумієте про устрій держави,то чого на цього  слугу феодалів кидаєтесь-ну не витримав парняга ,не думав,що аж так нагинати будуть...незалежність банку- може десь за горизонтом,а у нас усі залежні,усе цирк і на дроті...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям