Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.07.20
3732 5 Печатать

З 1 липня діє автоматичне зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, спирту етилового

Відповідно до ст. 233 ПКУ для перевірки повноти декларування та сплати акцизного податку платниками податку з обсягів ввезеного на митну територію України, виробленого та реалізованого на митній території України пального або спирту етилового здійснюється автоматичне зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового (далі – зіставлення).

При зіставленні здійснюється порівняння показників із системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ) з показниками Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі щодо обсягів обігу та залишків пального у розрізі кодів згідно з УКТ ЗЕД (крім скрапленого газу (пропану або суміші пропану з бутаном), інших газів, бутану, ізобутану, на які встановлено однакові ставки акцизного податку, для яких обсяги обігу та залишків пального підсумовуються та зіставляються загальним підсумком), акцизних складів та розпорядників акцизних складів.

При зіставленні допускаються розбіжності не більше ніж на 5 % обсягу обігу або залишків пального (для скрапленого газу (пропану або суміші пропану з бутаном), інших газів, бутану, ізобутану, на які встановлено однакові ставки акцизного податку, – не більше ніж на 15 %) чи не більше ніж на 2  об’єму відповідного резервуара.

При зіставленні здійснюється порівняння показників із СЕАРП та СЕ та показників Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового щодо обсягів обігу спирту етилового у розрізі кодів згідно з УКТ ЗЕД, акцизних складів та розпорядників акцизних складів.

У період з 1 липня 2020 року по 1 жовтня 2020 року зіставлення здійснюється у тестовому режимі.

По материалам ГУ ДПС у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
06.07.20 08:44

Розбіжність залишків не більше 5%? На АЗС де надходження реєструються приведенними до 15 градусів, а реалізація вважається автоматично приведеною до 15 градусів (хоч там 15 градусів і поряд не лежало). Да за всі роки існування цієї шизофренії. Розбіжність між реальними залишками і віртуальними значно більша. Нас тепер розтріляють?

Ответить
  • Oleg7
06.07.20 10:01

Ольга, це для них лише підстава прийти на перевірку. 
Сам по собі штраф за "невідповідність" не передбачений. 
Та й причини розбіжностей очевидні. 

Ответить
  • Ольга
06.07.20 10:22

Oleg7,Якщо є підстава прийти на перевірку то 100відсотково буде штраф. Щє такого не було, щоб перевіряючі без штрафу пішли. А от причини розбіжностей прийдеться докакзувати. Довго і нудно. Витрачая час і нерви. І так рівно до слідуючої облави...

Ответить
  • Елена
06.07.20 10:14

А на підставі чого проводять співставлення, хоч і в тестовому режимі? Проєкт Порядку функціонування системи автоматичного співставленняі показників обсягів  обігу та залишків пального, написаний Гончаруком, так і не прийняли.

Ответить
  • Мария
07.07.20 09:23

при тестовом режиме не должно быть штрафов за отклонение

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям