Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.07.20
2952 0 Печатать

Гарні новини для платників ПДВ, які застосовують касовий метод

Законом № 466 внесено зміни до ПКУ, зокрема в адмініструванні ПДВ. Проаналізуємо зміни, що зачіпають платників, які застосовують касовий метод та набрали чинності з 23.05.2020 року.

По-перше, підрядникам та субпідрядникам дозволено застосовувати касовий метод обліку за операціями з виконання підрядних будівельних робіт відповідно до п.п. 14.1.266 ПКУ.

По-друге, п. 198.6 ПКУ визначено, що платники податку, які застосовують касовий метод та придбали товари/послуги більше ніж 1095 днів тому, і здійснили розрахунки за такими операціями, мають право включити суми податку, зазначені в податкових накладних, складених постачальниками за такими операціями, до складу податкового кредиту.

Право на формування податкового кредиту за такими податковими накладними зберігається протягом 60 календарних днів з моменту оплати. Це стосується і оплат, які здійсненні до 23.05.2020 року. Зокрема, якщо термін 60 календарних днів спливає після 22.05.2020 року – платник має право включити суми податків за такими податковими накладними до податкового кредиту.

Також тимчасово, з 23.05.2020 до 01.01.2022 року, застосовувати касовий метод обліку мають платники ПДВ, що надають послуги із забезпечення загальносуспільних інтересів в процесі функціонування ринку електричної енергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" (п. 44 підр. 2 розд. ХХ ПКУ).

По материалам Офіс ВПП ДПС
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям