Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.07.20
4596 9 Печатать

Бізнес очікує на якнайшвидше внесення змін до ПКУ

Європейська Бізнес Асоціація вважає нагальною потребу у прийнятті законопроєкту № 2524, який передбачає внесення змін до ПКУ, нещодавно суттєво модифікованого Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» № 466.

Так, ситуація, що склалася зі вступом в силу норм Закону 466, викликала негативну реакцію бізнес-спільноти. Зокрема, йшлося про невдоволення бізнесу як строками початку застосування окремих норм, так і змістом деяких норм. Окрім того, бізнес спільнота звертала увагу законодавців на низку технічних помилок та недосконалостей, що містилися у Законі 466. Йшлося, серед іншого, про зміни до правил оподаткування прибутку підприємств, про запровадження оподаткування контрольованих іноземних компаній, про зміни щодо податку на землю та податку на нерухоме майно та інші.

Варто зауважити, що у проєкті Закону 2524 є низка позитивних пропозицій, які були напрацьовані спільно робочою групою за участю представників найбільших бізнес Асоціацій при Офісі Президента України.

Зокрема, бізнес вітає перенесення початку застосування нових правил оподаткування:

– щодо контрольованих іноземних компаній (КІК),

– щодо постійних представництв нерезидентів,

– щодо застосування податку на доходи нерезидентів.

Також бізнес схвально відмічає зниження штрафів щодо деяких порушень з податку на додану вартість та ретроспективне застосування цієї норми, скасування подовжених строків давності стосовно податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Відтак, бізнес очікує на якнайшвидше прийняття Законопроекту 2524 в цілому.

Окремо слід зауважити, що положення стосовно «ділової мети», які викликали чи не найгострішу критику, законопроєкт 2524 хоча й пропонує модифікувати, однак, залишає у вигляді, який продовжує непокоїти бізнес.

На жаль, законопроєкт 2524 не пропонує суттєвих удосконалень контроверсійних норм щодо коригувань з податку на прибуток підприємств, які застосовуються до експорту товарів та послуг.

Загалом, під час зустрічей в рамках робочої групи при Офісі Президента було озвучено зауваження до значно більшої кількості норм Закону 466. Однак, законопроєктом 2524 враховано лише частину висловлених пропозицій. Тож бізнес закликає органи влади продовжити роботу над помилками у податковому законодавстві із залученням представників бізнесу.

Насамкінець, спільнота висловлює сподівання, що доброчесний бізнес не зазнає утисків з боку контролюючих органів стосовно періоду з 23 травня 2020 (набрання чинності Законом 466) до часу прийняття та застосування положень, передбачених законопроєктом 2524.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
13.07.20 09:30

Пропозиція пАкращення від ЄБА. Коли рабів вивозили з Африки, там теж були свої ЄБА-лобісти.

Ответить
  • Ігор
13.07.20 12:51

"Але Курченко ... чомусь різко змінює план і достроково, 5 листопада 2013 року, переводить кешем на користь Порошенка і Ложкіна 340 млн доларів.

Що це було? Дурість чи зрада?

Більш ідіотського рішення неможливо собі навіть уявити. Курченко відправив в руки суперників і таємних ворогів Януковича величезну суму грошей. І відправив в найвідповідальніший момент, перед найважливішою, історичною сутичкою за Україну. Країна в той момент вирішувала, з ким бути: з Росією чи йти на Захід?

Янукович вибрав Росію.

І через два тижні на площах Києва запалали покришки і в бійців "Беркута" полетіли пляшки із запальною сумішшю. Я не стверджую, що саме цими грошима був підживлений другий, кривавий Майдан, українська картинка набагато складніша. Але, безумовно, ці гроші зіграли важливу роль в радикалізації обстановки.

Дуже легко зображати з себе сміливого і відважного трибуна, борця-патріота на палаючих сценах Майдану, коли ти знаєш, що у тебе на рахунку в швейцарському банку вже лежать 340 млн доларів". 

https://zik.ua/blogs/u_borotbi_za_media_aktyvy_kurchenka_ziishlysia_akhmetov_kolomoiskyi_ta_op_974480

Ответить
  • Галина
13.07.20 14:13

Ігор, это что - по теме статьи??? Задрали вы уже, товариЩ со своими выдумками! Майдан не трогайте, не извращайте историю, идите на другой сайт пож!!!

Ответить
  • Ігор
13.07.20 14:32

Галина, дякую за підказку. Майдан дійсно не винен. Відповідати повинні ті, хто їм скористався для розчленування та грабунку країни. Як пакт Рибентрома-Молотова з Польщею, так пакт турчинопорошенко-путіна з Україною.
Як, стверджує оточення, каже порошенко: "Дайте мені кілька каналів ТВ та Інтернет-ЗМІ, і я перетворю будь-яке суспільство у натовп квартальників, де навіть вчені будуть хрюкати". Вибачте, що не по темі, але ж треба було вам відповісти.

Ответить
  • Юра Г.
13.07.20 23:59

Ігор, смотря что Вы вкладывает в термин майдан.
Майдан - это на поверку оказался инструмент моральных уродов по захвату власти.
Правда следует признать, что как оказалось, моральные уроды захватившие власть (укравшие то, что им не принадлежало по праву) не самое худшее.
Есть ещё нравственные уроды, которые взяли эту власть по праву, но в оезультате мошеничества.
В уголовном праве мошеничеством считают действия, при которых лицо, заключающее правочин уже в момент заключения не собирался его выполнять.
У меня есть кандидат на нары, но нет прокурора, способного из кандидата сделать сидельца.

Ответить
  • Оксана
13.07.20 09:48

Предлагаю внести еще пункт о применении штрафов к "законотворцям" за ошибки и за бесконечные правки одних и тех же статей законов. 
Почему буху за ошибку в коде в 1-ДФ 1020 грн., а чиновникам за ошибки бесконечные ничего?

Ответить
  • Юра Г.
14.07.20 00:06

Оксана,потому что опечатку у буза называют недостоверной информацией, а умышленные, осознанные, целеноправленные дкйствия чиновнико ВЫ называете ошибкой, а не уголовным преступоением по статье измена Родины.

Ответить
  • грустьпечальтоска
13.07.20 12:32

Единственное что ждет бизнес это то, что его оставят в покое и дадут спокойно работать. Но не с этой властью(((( таких тупых и абсолютно безграмотных можновладцев у нас еще не было. Все их инициативы направлены только на одно - уничтожение бизнеса да и всей экономики Украины в целом. И это очень и очень печально

Ответить
  • Юра Г.
13.07.20 23:52

грустьпечальтоска, печалька как раз в том, что моральные уроды делают это по ПРОСЬБАМ ТРУДЯЩИХСЯ, самого бизнеса. Вот только кто уполномачивал этих недочеловеков вещать от всего бизнеса. Я нет. Вы надеюсь тоже. 
ГДЕ МЕСТО САМОЗВАНЦЕВ ОТ ЕВРОПЕЙСКОЙ БИЗНЕС АССОЦИАЦИИ? 
НА СМІТНИКУ!
Единственній положительній момент, у тех кто выживет должна выроботаться имунная защита от новоявленных бендеров.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям