Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.07.20
1894 2 Печатать

Під час дії мораторію, під виглядом перевіряючих, завітати можуть шахраї

Податківці нагадують, що 29 травня 2020 року набрав чинності Закон України від 13.05.2020 р. № 591-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)", яким продовжується з 18 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України:

 мораторій на проведення документальних перевірок правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску. Документальні перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, зупиняються до завершення карантину.

 мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок, а  перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, зупиняються до завершення карантину.

Такий мораторій не поширюється на проведення:

  • документальних позапланових перевірок з підстав, визначених п.п. 78.1.8 ПКУ (проводиться щодо законності декларування заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ та/або з від’ємного значення з ПДВ, яке становить більше 100 тис. грн.);
  • фактичних перевірок в частині порушення:
  • обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;
  • обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;
  • здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального з підстав, визначених п.п. 80.2.2, 80.2.3 та 80.2.5 ПКУ.

Звернить вашу увагу, якщо до вас повадилися нібито з «податковою» перевіркою, то це можуть бути шахраї. Будьте уважні та обережні –  перевіряйте інформацію!

По материалам ГУ ДПС у Донецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Рома
13.07.20 08:50

Скорее придут податківці під виглядом шахраїв

Ответить
  • Маргарита
19.07.20 16:13

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям