Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.07.20
4008 9 Печатать

Роботодавець утримує вартість палива, використаного у неробочі часи, із зарплати працівників. Чи необхідно реєструватися платником акцизного податку?

Чи вважається особою, що реалізує пальне та чи є платником акцизного податку з реалізації пального СГ, який використовує пальне виключно для власних потреб та не є розпорядником акцизного складу, і утримує вартість палива, використаного у неробочі часи із заробітної плати працівників?

Суб’єкт господарювання, який не є розпорядником акцизного складу, використовує пальне виключно для власних потреб, такий суб’єкт господарювання не є особою, що реалізує пальне, та відповідно платником акцизного податку.

Якщо суб’єкт господарювання здійснює фізичну передачу (відпуск, відвантаження) пального іншим особам (зокрема, працівникам суб’єкта господарювання) та утримує вартість палива, використаного у неробочі часи, із заробітної плати працівників:

  • операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального не є власним використанням пального таким суб’єктом господарювання, оскільки пальне використовується іншими особами (зокрема, працівниками суб’єкта господарювання);
  • суб’єкт господарювання здійснює операції з реалізації пального в розумінні п.п. 14.1.212 ПКУ;
  • приміщення або території, на яких знаходиться пальне, що реалізується іншим особам (зокрема, працівникам суб’єкта господарювання) відповідає визначенню акцизного складу;
  • суб’єкт господарювання як особа, що здійснює операції з реалізації пального в розумінні п.п. 14.1.212 ПКУ, є платником акцизного податку з реалізації пального згідно з п.п. 212.1.15 ПКУ.
По материалам Категорія 114.01 ЗІР
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • наталія
14.07.20 08:36

приехали

Ответить
  • 123
14.07.20 09:45

наталія, ага !! добавлю ОФИГЕТЬ !!!! это-ж какой геморрой за честность  !!!

Ответить
  • Мария
14.07.20 10:21

да никакой бухгалтер на это не пойдет акциз это жесть

Ответить
  • Олена
14.07.20 10:29

Ответ не соответствует вопросу.Какое физическое перемещение ??? и на какой территории ???"Теоретики" из ЗИРа...

Ответить
  • Нина1
14.07.20 10:49

Это все равно, что украл со склада канистру бензина. Поймали, зафиксировали и удержали из зарплаты. И сразу плательщики акциза? Никто ему бензин не отпускал. Господа писатели, что курили, когда писали ответ?

Ответить
  • Лена
14.07.20 10:56

Ответить
  • Галина
14.07.20 12:29

Маразм крепчал, склероз сопротивлялся. Thrash!!!!!!!!!

Ответить
  • Виталий
14.07.20 16:19

добавить работы бухгалтеру даже дурак может, а спростить только умный

Ответить
  • Ния
13.08.20 17:44

Так ответ на заданный вопрос - да или нет? (я чет так и не поняла из того ответа...))

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям