Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.07.20
1587 0 Печатать

Оприлюднені запитання-відповіді щодо формування звітності небанківських фінансових установ та її подання до Нацбанку

З метою забезпечення вчасного подання звітності небанківськими фінансовими установами Національний банк продовжує діалог з представниками ринку для надання роз’яснень та інформаційної підтримки. Зокрема Національний банк розробив та оприлюднив документ "Запитання-відповіді щодо формування звітності небанківських фінансових установ та її подання до Національного банку України".

Відповіді на питання стосовно складання та подання звітності узагальнено в одному документі

Цей документ містить відповіді на типові запитання небанківських фінансових установ, що були отримані під час робочих зустрічей та листування. Документ складається з трьох розділів:

  1. Особливості подання звітності через вебпортал НБУ. У першому розділі можна знайти відповіді на питання щодо реєстрації на вебпорталі небанківських фінансових установ для подання звітності, порядку формування та подання звітних файлів відповідно до вимог регулятора, використання програмних засобів для подання звітності, підписання звітних файлів, процедур контролю звітності та виправлення помилок у звітності, особливостей подання фінансової звітності до НБУ та інших технічних аспектів звітування.
  1. Визначення вимог до звітності в нормативно-правових актах. У цьому розділі надано відповіді на питання щодо практичного застосування чинних нормативних вимог до звітності, а також зазначено порядок отримання додаткових консультацій та роз’яснень щодо формування та подання звітності регулятору.
  1. Методологічні питання формування звітності. У третьому розділі увагу приділено методологічним аспектам формування звітних показників, зокрема, показників фінансової звітності, звітності страховиків, кредитних спілок, фінансових компаній.

Підтримка документа в актуальному стані та постійне оновлення переліку запитань

"Запитання-відповіді" є динамічним документом, який оновлюватиметься в міру надходжень запитань від ринку.

Ознайомитися та завантажити цей документ можна на веб-сайті НБУ в розділі "Нагляд – Спліт" у корисних матеріалах та за посиланням.

По материалам НБУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям