Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.07.20
3583 7 Печатать

Мінфін розробив зміни до Порядку функціонування Електронного кабінету

23 травня 2020 року набрав чинності Закон № 466, статтею 16 якого вносяться зміни до пункту 42.4 ПКУ щодо листування контролюючих органів через Електронний кабінет з платниками податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті та які подали заяву про бажання отримувати документи через Електронний кабінет; а також подання один раз протягом року заяви про відмову отримувати документи через Електронний кабінет.

З метою приведення у відповідність до Закону № 466-IX виникла необхідність внести зміни до наказу Міністерства фінансів України від 14 липня 2017 року № 637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету», доповнивши його пунктами, які передбачають подання платником заяви про бажання отримувати документи через Електронний кабінет та заяви про відмову отримувати документи через Електронний кабінет та затвердження форм цих заяв.

З цією метою Мінфін розробив  Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку функціонування Електронного кабінету».

Зауваження та пропозиції до проекту наказу просимо надавати протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет у письмовій та/або електронній формі за адресою: Державна податкова служба України, 04053, м. Київ, Львівська пл., 8, e-mail: t.dvorytska@sfs.gov.ua.

По материалам Міністерство фінансів України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
20.07.20 10:19

Отправил зауваження по поводу отсутствия возможности отправки в эл. форме Заяви, Запита по ЕН и получения Витяга с реестру плательщиков ЕН; указал на то, что невозможно из эл. кабинета сообщить о технической ошибке. 
А также с предложением, чтобы, когда отчёт не принимается по вине ДПС (когда налоговая вовремя не обновила свой "шлюз") текст в квитанции был примерно таким:  «Результат обробки: ДОКУМЕНТ НЕ ПРИЙНЯТО. Ведуться технічні роботи по оновленню шлюзу прийому звітності ДПС. При необхідності, будь ласка, надішліть документ знову після 12.01.20...р.Виявлені помилки: Державної податковою службою України порушено вимоги наказу Міністерства фінансів України від ... р. № ..., а саме: Форма не внесена до Довідника звітних документів - код форми: F01........»

Ответить
  • Елена
20.07.20 12:22

Сомневающийся Sкептиk, надо было еще написать за денежную компенсацию в случае не принятия отчета по вине ДПИ

Ответить
  • охохо
21.07.20 09:45

Елена,вот так всегда, а почему вы не напишете, подключайтесь . не ленитесь

Ответить
  • Ольга
20.07.20 10:57

Сомневающийся Sкептиk,Прикольно, конечно. Но когда это ДПС брала на себя хоть какую-нибудь ответственность?!

Ответить
  • Елена
20.07.20 12:14

По какой форме подавать заявление на желание получать документы через Электронный кабинет ? в свободной, в виде письма ? или есть форма заявления ?

Ответить
  • Джаконда
20.07.20 14:41

 еще нет формы!

Ответить
  • Надежда
20.07.20 16:15

Дайте справку, что у вас есть справка...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям