Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.07.20
4321 0 Печатать

20 липня 2020 року - останній день реєстрації зведених податкових накладних за червень

З 23.05.2020 року граничний строк реєстрації зведених ПН/РК, складених за операціями, які визначені пунктом 198.5 ПКУ, становить 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем місяця, в якому вони складені. Таким чином, для податкових накладних, складених за операціями, здійсненими у червні 2020 року, граничним терміном реєстрації в ЄРПН є 20 липня 2020 року.

Зазначені зміни до пункту 210.10 статті 210 Податкового кодексу внесено Законом України від 16.01.2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

При цьому, у відомстві звертають увагу, якщо граничний день реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних в ЄРЦН припадає на вихідний чи святковий день, то такий день вважається операційним, що дає можливість платнику зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування з 8.00 до 20.00.

У разі порушення строків реєстрації до платника застосовуються штрафні санкції, зокрема:

- у разі відсутності реєстрації - 5% від обсягу постачання без ПДВ, але не більше 3 400 грн (раніше - 50% від суми ПДВ і без обмеження за сумою штрафу);

- у разі несвоєчасної реєстрації - 2% від обсягу постачання без ПДВ, але не більше 1 020 грн, незалежно від періоду запізнення (раніше - 10-50% від обсягу постачання без ПДВ в залежності від періоду з

По материалам ГУ ДПС в Івано-Франківській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям