Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.07.20
9820 23 Печатать

Податківцями упереджено можливість ухилення від оподаткування за рахунок підміни товарної номенклатури

ГУ ДПС у Київській області спільно з колегами з інших областей упереджено використання реальним сектором економіки податкового кредиту з ознаками фіктивності на суму більше 20 млн грн ПДВ.

14.07.2020 співробітниками ГУ ДПС у Київській області в ході виконання заходів з аналізу потенційно ризикових операцій було виявлено комплекс операцій одного з суб’єктів господарювання, що містив ознаки підміни товарної номенклатури (так звана «скрутка»).

Сформувавши в системі електронного адміністрування (СЕА) ПДВ ліміт за рахунок реєстрації податкових накладних на отримання лікеро-горілчаних виробів та пива в асортименті, суб’єкт господарювання здійснив спробу подальшої реєстрації за рахунок сформованого таким чином ліміту податкових накладних на відвантаження сільськогосподарської та промислової продукції (насіння соняшнику та ріпаку, пшениця, ячмінь, запасні частини до тепловозів тощо). Тобто реєструвалися податкові накладні на відвантаження товару, походження якого в СЕА не прослідковувалось. 

Проведений оперативний аналіз діяльності зазначеного суб’єкта та його контрагентів показав, що була спільна риса в їх діяльності. Так за останній місяць у них відбулася зміна власників та керівників, а сплата податків знаходиться на мінімальному рівні або взагалі відсутня.

Через створену за останні два місяці ДПС систему оперативного обміну інформацією про ризикові операції негайно були надіслані повідомлення про виявлені ризикові операції до головних управлінь ДПС в областях, де були зареєстровані контрагенти суб’єкта господарювання про якого йдеться.

В результаті 15.07.2020 регіональними комісіями контролюючих органів було прийнято рішення про визначення суб’єктів господарювання, які брали участь у зазначених операціях, як таких, що мають ознаки ризиковості. Реєстрація поданих ними податкових накладних була зупинена з пропозицією надати пояснення щодо проведених операцій та копії документів, що підтверджують фактичне їх проведення. Однак станом на 17.07.2020 такі підтвердження, а також скарги на зупинення реєстрації податкових накладних до ДПС не надходили.

Враховуючи це, ДПС звернулась до правоохоронних органів із заявою про наявність у діях посадових осіб зазначених суб’єктів господарювання ознак злочину, передбаченого ст. 366 КК України «Службове підроблення».

Наразі можливість реєстрації вказаними вище суб’єктами податкових накладних з метою формування податкового кредиту з ознаками фіктивності для підприємств реального сектору економіки упереджена.

«Мені б хотілося звернутися до тих, хто продовжує користуватися послугами розробників схем формування фіктивного податкового кредиту, – прокоментував цю ситуацію заступник Голови ДПС Євген Олейніков. – Краще, що ви можете зробити, почувши пропозицію знизити податкові зобов’язання через «надійне підприємство», у якого «все вирішено з ДПС» –   передати відповідну інформацію правоохоронним органам. Таким чином ви збережете собі час та кошти, бо єдине, про що ви зрештою зможете домовитись з ДПС – це порядок відшкодування завданої державному бюджету шкоди».

По материалам ДПСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
21.07.20 09:02

Як це "Сформувавши ... ПДВ ліміт ..."? Він що, з неба впав? Щоб сформувати ліміт, треба щось придбати, та ще витративши 120 млн. Просто чергова вигадка-пропаганда корумпованих чиновників для виправдання деспотичних правил фіскального адміністрування.

Ответить
  • бух
22.07.20 10:55

Якщо у когось є кредит, а немає можливості на відшкодування, то чого б кредит не скупити державі по договірній ціні? 5, 8, 12 відсотків? Із зарахуванням цього ж ПДВ при наступному розмитненні. Є попит на кредит і є пропозиція.  Він має продаватись. Тільки законним шляхом.

Ответить
  • Ігор
21.07.20 14:38

Читати цих істот, це знижувати собі рівень IQ.
Пропоную подивитись життя людей:
Добірка: Prowalk Tours (https://www.youtube.com/watch?v=hM-jmDHNMfI&list=RDCMUCNzul4dnciIlDg8BAcn5-cQ&start_radio=1&t=20)
Або тваринNat Geo Wild (https://www.youtube.com/watch?v=4aHcP__Oqbg&list=PLyiVpu9JzJsRt-26IHQQtrvoXcZ4evFsZ&index=2&t=0s)

Ответить
  • Любов
21.07.20 14:15

Ігор,ви правду говорите  забивають в голови  мотлох
..

Ответить
  • Людмила
21.07.20 09:17

15.07.20 заблокували податкові накладні, 17.07.20 не надали пояснення з копіями томів документів, то ДПС побігла з прапором до правоохоронних органів!!! А де написано, що підприємство має надати документи протягом одного робочого дня?

Ответить
  • Олена
21.07.20 09:39

"А был ли мальчик?"

Ответить
  • Галина
21.07.20 13:12

Олена,

Ответить
  • byf
21.07.20 09:39

Вопрос в том, что у них не нашлось зарегистрированных налоговых на СХ продукцию, которую предприя тие А реализовало. А может они у ФОПа-неплательщика НДС купили СХ. Почему сразу кредит ненастоящий 

Ответить
  • Мария
21.07.20 09:57

byf,или это была предоплата за товар, который мы как поставщики еще не купили. Даже не хочу метать бисер. Сколько уже говорили об этом. А решение ну очень простое, В НН итак уже до х. всяких реквизитов, уберите кол 4 и 5. Так и не поняла зачем она, и введите слово "предоплата и приобретено у неплательщика" и скрутки сразу куда то денутся. Так тогда же рапортовать будет не о чем. А так ура, держи ВОРА!!!

Ответить
  • Наталья
21.07.20 09:42

Наглая схема работающая исключительно под крышей ДФС.

Ответить
  • Зіна
21.07.20 10:01

схема, що працює виключно під кришею ДПС та податкової поліції вже більше 20 років

Ответить
  • Мария
21.07.20 09:52

идиоты. а почему сельскому хозяйству такое же пишут. "у вас на входе кукурузы нет, а на выходе есть" Ничего что ее уже 20 лет выращиваем ????

Ответить
  • Ольга
21.07.20 13:19

Мария, у нас в стране просто даже не рассматривается вариант, что можно самим что-то вырастить, сделать, построить... максимум - перепродать 

Ответить
  • Елена
21.07.20 13:10

Мария, Согласана!
А для шутки добавлю, а водку  (входящую) віпили сами!

Ответить
  • Ольга
21.07.20 09:56

Напевно я пропустила відміну першої події по ПДВ. Виписувати податкові накладні на новий товар по передплаті вже не потрібно? Це ж підміна номенклатури("скрутка") однозначно.

Ответить
  • Андрій
21.07.20 10:30

Я так зрозумів, що від цієї спільної супероперації податківців та правоохоронних органів в бюджет нічого не стягнуто

Ответить
  • Mariya A.
21.07.20 10:44

Увеличение поступлений НДС в бюджет при уменьшении базы налогообложения и общем спаде экономики - да, возможно!
Выставить ППР по прошествии 1095 дней - да, возможно!
Запрограммировать вирус на активность исключительно после 23-00 - да, возможно!
Купить продукцию у неплательщиков НДС или произвести самим - нееее, не слышали!
ДСП + саморезы = мебель... - правда??? не, не слышали!
Наценка при продаже - да вы что? зачем? продавайте по себестоимости, чтоб возвраты не блоканули!
Остановите! Я выйду! 

Ответить
  • Олег
21.07.20 10:58

А в чому збитки бюджету?
ПДВ в будь-якому разі перераховано на електронний рахунок (відповідно буде і до бюджету).
Чи може "скрутка" - це новий термін ПКУ, який в чомусь став незаконним? 
Вкажіть конкретно, яку норму ПКУ порушив платник? Або не вигадуйте байки про якісь порушення. 

Ответить
  • Юрий
21.07.20 11:02

Интересно, на какой размер премии будут претендовать эти "оперативники"? 

Ответить
  • дина
21.07.20 11:29

следуя этой "логике" все производители в опасности-    
  що ж  це таке ,люди?!
=и все эти  волны -лишь для собственного пиара...                               а ты иди потом доказывай объективные истины.

Ответить
  • Любовя
21.07.20 14:10

согласна.ДПС работают по алгоритму известному только им.Логику они не включают... Очень жаль... надо их сокращать .оставить 1-3 налога.пусть работают в бюджете и делят там налоги куда какой...

Ответить
  • економіст
22.07.20 10:22

Податківці зробили ризикованими 30тис підприємств .що більше 10% всіх платників ПДВ. Уявляєте якого збитку це надає економіці країни. 30 тсячам підприємств заблокували роботу .що може привести до їх банкрутства Якщо постійно не працює 10% підприємств то це втрата до 10% ВВП країни .І це при тому як визначила ТСК реальних «скрутчиків-схемниківа» є тільки кілька десятків.Уявляєте через кілька десятків підприємств блокується робота 30тисяч підприємств втрачається до10% ВВП . Хіба без блокування ПН 30тис підприємств неможливо вирахувати тих кілька десятків? Звичайно їх і не потрібно вираховувати .бо вони успішно «крутили» під дахом ДПС України.Навіть фундатор цієї системи СМКОР .Ніна Южаніна визнала що блокування ПН себе не оправдало. .Як же безперешкодно без блокування податкових накладних відшкодовують експортне ПДВ в країнах ЄС куди так прагне Україна? Думаю спеціально для фіскалів ,Путін має запровадити медаль "За розвал економіки України.

Ответить
  • Злой ГБ
23.07.20 10:06

Люди, Як я вам вдячна ща ваші коментарі. Бо прочитавши цей брелок думаешь, що з тобою щось не так
Гарного дня усім.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям