Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.08.20
1627 3 Печатать

ЮНІСЕФ закликає уряд зберегти “пакунок малюка”

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає Уряд  України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми - “пакунок малюка”, який останнім рішенням Уряду замінюють на грошову виплату. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу.

“Пакунок малюка” поєднує у собі предмети першої необхідності для догляду за дитиною протягом перших днів життя, матеріали для раннього розвитку дитини та навчальні матеріали для батьків, наприклад, щодо вакцинації та грудного вигодовування. Тож, окрім матеріальної підтримки, сім’я отримує важливу інформацію, яка виховує навички позитивного батьківства та допомагає знизити напругу у підготовці до новонародженого.   

Протягом двох років ЮНІСЕФ систематично збирав відгуки батьків на програму. Міністерство соціальної політики дослухалось до побажання сімей та покращувало наповнення пакунку малюка. За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді. 

Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунку малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%. 

Згідно з нещодавнім опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% бенефіціарів. Майже половині (49%) отримувачам «пакунку малюка» вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя. 

Батьки, які отримували пакунок, високо оцінюють користь програми та якість наповнення. В середньому, предмети із пакунку малюка оцінюють у 4,8 балів з 5 можливих. Більше половини отримувачів вважають вміст «пакунку маляти» достатнім і вичерпним.

“Ми закликаємо Уряд продовжити програму “Пакунок малюка”, яка підтримує сім’ї новонароджених по всій Україні. Абсолютна більшість батьків підтримують цю ініціативу і відзначають її вплив на власний бюджет,” зазначає Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. “Пакунок малюка може стати ефективним інструментом підтримки вразливих сімей у ці непрості часи”.

По материалам ЮНІСЕФ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
04.08.20 11:13

Підтримую! ЮНІСЕФ має досвід Африканських бідних країн (з колишньої орбіти СРСР, а зараз Московії). Не вміючи раціонально розпоряджатись грошима, бідні африканці витрачали гроші на яскраві скляні прикраси. Не вміючи створити якісну державу, виховані старими олігархами, українські батьки не зможуть адекватно розставити пріоритети витрачання грошей. Витратять більшу частку на пиво, трохи на новий смартфон тощо.

Ответить
  • Александра
04.08.20 11:45

Маргинальные родители младенцу ничего не купят. Пропьют.

Ответить
  • бурундук
04.08.20 14:42


Самое важное в истории с «пакунком малюка» это то, что вещи в нем таки используют по назначению.


Вещи практически все украинского производства. В розницу покупать намного дороже.


Вещи практически одинаковые-поэтому продать их маргиналами –не так просто.


Да и некоторые комплектации очень даже и даже ( даже развивающие коврики есть, пусть простенькие, но есть).


Первая моя  реакция-лучше деньги, каждому не угодить.


Но после того как этот комплект стали получать девочки знакомые, скажу вам-дело хорошее.


Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям