Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.08.20
2499 0 Печатать

Встановлено фінансові нормативи та пруденційні показники для нових фінансових установ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повідомляє, що вступили в дію зміни до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками, рішення № 333 від 25.06.2020 р.

Рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування в «Офіційному віснику України» 24.07.2020.

Змінами до зазначеного рішення встановлюються вимоги щодо дотримання обов’язкових фінансових нормативів та показників управителями фондів операцій з нерухомістю (ФОН) та фондів фінансування будівництва (ФФБ) при здійсненні діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю, а також адміністраторами недержавних пенсійних фондів.

Зокрема, для управителів ФОН та ФФБ встановлено наступні фінансові нормативи та показники:
– коефіцієнт залучення коштів;
– норматив поточної ліквідності;
– норматив платоспроможності;
– розмір резервного фонду.

Для адміністраторів НПФ пропонується встановити такі пруденційні показники:
– норматив достатності власних коштів;
– коефіцієнт покриття операційного ризику.

Звертаємо увагу, що пункти щодо нормативних значень пруденційних показників набирають чинності з 01 січня 2021 року.

Документ розроблено на виконання вимог Законом України від 12.09.2019 р. № 79-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг», яким на Комісію покладено повноваження з регулювання діяльності нових професійних учасників на ринку цінних паперів.

Усі зміни та нововведення щодо регулювання діяльності нових видів професійної діяльності на ринку цінних оприлюднюються на офіційному вебсайті НКЦПФР та обговорюються з учасниками.

По материалам НКЦПФР

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям