Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.08.20
1238 1 Печатать

ФО вчасно не подала до ДПС заяву про застосування пільги з земельного податку. Коли можна буде скористатися пільгою?

Чи може скористатись пільгою щодо сплати земельного податку ФО, яка належить до пільгових категорій, але вчасно не подала до контролюючого органу заяву про застосування пільги та документ, що посвідчує її право на пільгу (посвідчення особи з інвалідністю першої або другої групи, пенсійне посвідчення (за віком) тощо)?

Пільга по земельному податку почне застосовуватися з наступного податкового (звітного) року, якщо фізична особа, яка має підстави для отримання пільг щодо сплати земельного податку, подала контролюючому органу за місцем знаходження земельної ділянки або за місцем знаходження будь-якої з земельних ділянок, що знаходяться у власності такої особи (якщо має у власності декілька земельних ділянок) заяву довільної форми про застосування пільги та документи, що посвідчують її право на пільгу (посвідчення особи з інвалідністю першої або другої групи, пенсійне посвідчення (за віком) тощо) невчасно:

  • після 1 травня поточного року – якщо станом на 1 січня поточного року фізична особа має у власності одну земельну ділянку або декілька;
  • після завершення 30 календарних днів з дня набуття права на пільгу та/або права власності – якщо право на пільгу у фізичної особи виникає протягом календарного року та/або фізична особа, набуває право власності на земельну ділянку/земельні ділянки.
По материалам Категорія 111.04 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Перекатиполе
10.08.20 10:07

В этом ответе перекручены нормы закона. 
Льгота по пункту 281.1 предоставляется по-умолчанию и не требует подачи заявления (если человек инвалид или пенсионер - эти данные уже есть в реестрах ПФУ).
Частный случай, когда надо подать заявление на льготу описан в пункте 281.4 - если у пенсионера или инвалида несколько земельных участков.
В ответе ЗІР нет упоминания о нескольких участках и на местах налоговые инспектора безосновательно настаивают на подаче заявления даже при наличии единственного участка у льготника.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям