Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.08.20
1749 0 Печатать

Порядок заповнення РК до АН у разі зміни обсягу реалізованого пального/спирту

Який порядок заповнення розрахунку коригування акцизної накладної у разі зміни обсягу реалізованого пального/спирту етилового?

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. № 262 (далі – Порядок).

Коригування акцизної накладної форми «П» (для реалізації пального) здійснюється відповідно до вимог розд. V Порядку. Коригування акцизної накладної форми «С» (для реалізації спирту етилового) відповідно до вимог розд. VI Порядку.

Якщо після реалізації пального (спирту етилового) виникає потреба у виправленні помилок, допущених під час складання акцизної накладної форми «П» (форми «С»), показники такої акцизної накладної підлягають коригуванню шляхом складання розрахунку коригування акцизної накладної форми «П» (форми «С») та реєстрації його в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН).

Складання розрахунків коригування здійснюється у такій самій кількості примірників, як і кількість примірників акцизної накладної, до якої вони складаються.

У вступній частині розрахунку коригування акцизної накладної робиться відповідна відмітка «Х» в одному з передбачених формою такого розрахунку полів залежно від того, який показник акцизної накладної коригується (при заповненні розрахунку коригування акцизної накладної у разі зміни обсягу реалізованого пального/спирту етилового на акцизному складі – код виду коригування «4», на пересувному акцизному складі – код виду коригування – «1» або «2»).

В основній частині розрахунку коригування акцизної накладної заповнюється лише один з розділів такого розрахунку коригування залежно від показника, який коригується.

Розділ I розрахунку коригування акцизної накладної форми «П» (форми «С»), заповнюється у разі, якщо платником помилково зазначено, зокрема, дані щодо обсягів реалізованого пального/спирту етилового.

Для внесення змін до обсягу реалізованого пального на акцизному складі (код виду коригування «4») платник заповнює розрахунок коригування акцизної накладної, в якому:

у першому рядку таблиці в повному обсязі сторнує зазначений в акцизній накладній обсяг пального (спирту етилового);

у наступному рядку таблиці зазначається правильний обсяг пального (спирту етилового).

У розрахунку коригування з кодом виду коригування «4» платник:

до граф 2, 3 першого та наступного рядків таблиці з акцизної накладної переносить дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису;

до граф 4, 5 першого рядка таблиці вносить із відповідним знаком (–) помилковий обсяг пального (спирту етилового), зазначений в акцизній накладній, при цьому модуль числового значення обсягів має збігатися з обсягом реалізованого пального (спирту етилового), зазначеного в акцизній накладній (з урахуванням показників акцизної накладної форми «П» (форми «С») та розрахунків коригування до такої накладної, зареєстрованих в ЄРАН);

до граф 4, 5 наступного рядка таблиці вносить правильний показник обсягу реалізованого пального (спирту етилового) з відповідним знаком (+).

Для здійснення коригування обсягу пального/спирту етилового на пересувному акцизному складі платником складається розрахунок коригування з кодом виду коригування «1» або «2». Розрахунок коригування реєструється особою, у якої на дату складання такого розрахунку коригування згідно з даними системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового обліковуються обсяги пального, які підлягають коригуванню, а складається особою, що здійснила реалізацію таких обсягів пального.

У такому розрахунку коригування заповнюється перший рядок таблиці розд. І, в якому з акцизної накладної переносяться до граф 2, 3 таблиці дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису, а до граф 4, 5 вноситься показник коригування (зменшення) обсягу реалізованого пального з відповідним знаком (–), при цьому зменшення обсягів має збігатися з обсягом реалізованого пального, зазначеного в акцизній накладній (з урахуванням показників акцизної накладної форми «П»/форми «С» та розрахунків коригування до таких накладних, зареєстрованих в ЄРАН).

Після реєстрації в ЄРАН розрахунків коригування для здійснення коригування (зменшення) обсягу пального/спирту етилового на пересувному акцизному складі платником складається акцизна накладна на операцію з реалізації пального/спирту етилового на акцизний склад пересувний, чи акцизна накладна при реалізації такого пального/спирту етилового з акцизного складу пересувного на інший акцизний склад/акцизний склад пересувний, в якій зазначається правильний обсяг пального/спирту етилового, при цьому дата складення нової акцизної накладної має відповідати даті складення помилкової накладної, що була зареєстрована в ЄРАН, а порядковий номер має відповідати поточній нумерації.

По материалам Категорія 114.11.03 "ЗІР"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям