Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.08.20
9390 21 Печатать

Скандал навколо ДПС: частина третя!

«Досягнення» громадянина Дубінського, що розповів суспільству про новий спосіб «кришевання» ДПС схем ухилення від оподаткування – формування переліків «підкришних» та передачу їх правоохоронним органам для відпрацювання – не дають спокійно спати його колегам. Цього разу естафету підхопив дехто Євген Плінський, що позиціонує себе журналістом-розслідувачем.

У суботу, 08.08.2020, громадянин Плінський опублікував розлоге відео (а згодом додав аналогічний текстовий матеріал на свій сайт), де зворушливо розповів, як одеські податківці на чолі з начальником головного управління ДПС в області Юлією Шадевською нібито покривають «скрутки» зі «списку Дубінського». Наприкінці відео громадянин Плінський пафосно зажадав відповіді щодо оприлюднених ним «фактів» від ДПС та заявив, що у нього таких «фактів» ще ціла флешка.

З приводу оприлюднених «фактів» варто нагадати громадянину Плінському, що перелік, який він називає «список Дубінського», є, насправді, відредагованим (у бік скорочення) переліком платників податків, переданих 24.07.2020 року від ДПС до податкової міліції для аналізу їх діяльності.

Раніше ДПС вже наголошувалось, що далеко не усі платники, що потрапили до цього переліку, є порушниками податкового законодавства, протиправні діяння яких встановлені та доведені - робити якісь висновки щодо цього можна буде лише після комплексного аналізу їхньої діяльності. Разом з тим, у списку присутні і ті суб’єкти, діяльності яких вже викликала у ДПС України обґрунтовані сумніви щодо її правомірності.

Одним з таких суб’єктів є ТОВ «Арія Строй Град», матеріали про діяльність якого 28.07.2020 року передані ДПС до правоохоронних органів та стали підставою для порушення кримінальної справи за ст. 209 КК України. Саме цей суб’єкт фігурує у «розслідуванні» громадянина Плінського як такий, діяльність якого нібито «кришує» ДПС, та ще і під гучною назвою «Найзухваліша схема».

У залишку маємо такі факти:

1. Усі підприємства, які, за твердженнями Плінського, «кришували» у липні одеські податківці, як раз у липні були передані податківцями для аналізу їх діяльності до податкової міліції.

2. Діяльність підприємства, представленого Плінським як приклад найзухвалішого «кришевання» з боку податківців, є предметом кримінальної справи, порушеної СБУ за матеріалами… тих самих податківців.

Отже, громадянин Плінський навіть перевершив свого «патрона» Дубінського – якщо останній намагався переконати суспільство, що «кришевання» ДПС передбачає передачу тих, кого Служба начебто «кришує», до податкової міліції, то Плінський вирішив піти далі, і переконати своїх шанувальників, що податківці настільки суворі, що для приховування протиправної діяльності «підкришних» ініціюють щодо них кримінальні переслідування. Горизонти «кришевання» розширюються на очах!

Тож раді привітати громадянина Плінського із приєднанням до теплої компанії «викривачів», що вже встигли сісти зі своїми «викриттями» у калюжу, та із задоволенням залишаємо його у товаристві громадян Дубінського та Киви – вони гідні один одного, у всіх сенсах.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Роман
12.08.20 05:58

лучше бы вы - нелюди, прекратили блокировать НН направо и налево, а то скоро не будет кому продавать эти скрутки

Ответить
  • ИРИНА
12.08.20 08:16

у нас что налоговая,что депутаты ВР, стоят друг друга,они же и крышуют друг друга, задолбала эта показуха всех "этих работяг" страны

Ответить
  • R
12.08.20 08:19

- "де зворушливо розповів"
- "пафосно зажадав відповіді" 
- "перевершив свого «патрона» Дубінського"
- "приєднанням до теплої компанії «викривачів»"
- "сісти зі своїми «викриттями» у калюжу"
і. т.п.
Це офіційна відповідь ДЕРЖАВНОГО органу? Того органу, який нам в листах пише - згідно ч2 п.5 Закону №34 від 01.01.01р. і розділу 6, пункту 3 підпункту 9  акту №7 виливає  порушення Вами р. 3  листа №347 ??? 
Це що, в податковій писали твір на літературний конкурс?

Ответить
  • Нина1
12.08.20 12:18

Так такие же как Дубинский и Плинский писали. Только одни по одну сторону баррикад, а другие по другую сторону. Просто не сошлись, как говорил Горбачев, по "аграрному вопросу" при дележке. Вот и пошли стенка на стенку.

Ответить
  • злой клоун
12.08.20 09:53

я вообще в шоке, что у них (ГФС) там происходит ?

Для меня это стало шоком определенным, потому что когда ты приходишь на руину... Даже не на руину — выкопанную яму, которую сами себе выкопали. Центральный аппарат - это огромный коллектив, 1248 человек, который был абсолютно развален. Никто не понимал, особенно последние пару лет в той нервотрепке, чем он должен заниматься. Его задача - наработать принципы работы, передать это подчиненным, сформировать кадры, кадры пропустить через какое-то сито отбора и запустить структуру. А оно все голо.(с)Глава Налоговой Любченко А.https://lb.ua/economics/2020/08/11/463644_glava_nalogovoy_lyubchenko_u_lyudey.html?fbclid=IwAR2zvlwS_s91Vb8PAFuLtpLqQLt6Wwp4VahcelG8s977qEOT-Af9vl49PpE

 как они , вообще , работают??? разве можно   ожидать какой-то ясности по блокировкам налог. накладных?

Ответить
  • Влад
12.08.20 08:26

R, це у них так в наслідок пригощання сраки проявляється. Коли крити по суті нічим то лізе сарказм з усіх дірок.

Ответить
  • Олександра
12.08.20 08:35

Зауважте, СПЛАТИВ при імпорті 4,9 млн.грн.ПДВ., а продав робіт на 3,9млн., тобто дав ПК на суму 656 тис.грн. При чому із "веселого малюнка" не зрозуміло , чому фірма не може купити матеріали за кордоном, та виконати роботи замовникам.

Ответить
  • Татьяна
12.08.20 09:31

Судя в какой форме написан этот ШЕДЕВР- со злобой и ненавистью, то все что было сказано  Плинским это правда.
А налоговики правды не любят и боятся. ПОТОМУ .что за все надо будет кому то отвечать. 
А слово НЕЛЮДИ для них  больше всего подходит.
СПВ- надо переименоваать налоговую!
СЛУЖБА НЕЛЮДЕЙ И ВОРОВ!!!

Ответить
  • Ігор
12.08.20 09:59

Риторика:
Мародера: "Зрадник, піди до попівства свічку постав, може попусте!"
Овоча: "Ти казли, які заважають нам жити!"
Жінки, 3-го тисячоліття (генплокулола): "Винеси казла!"
Азірова: "Та пішли вы!"
Зе: "Це аферисти, обріхують моїх давніх друзів!"

Ответить
  • Сергій
13.08.20 10:43

Ігор, вийди, розбійнику!

Ответить
  • Ирина
12.08.20 10:59

Что то мне не понятно, в чем нарушение ария строй? В том что завезли материалы для ремонта и сами этими ремонтами занимаются? Такое впечатление, что завезли щётки для покраски а сами шапочки шить начали... Маразм крепчает... Смотрю на это все и диву даюсь что за государство.. 

Ответить
  • Светлана
12.08.20 11:18

Согласна с Александрой, что удивительного в схеме? абсолютно ничего. Предприятие осуществляет строительные работы, для этого покупают стройматериалы. Пусть лучше наладят адекватную работу регистрации накладных. Ну если голова ДПС заявляет, что в работе СМОКР обнаружили нарушения. Ау, вы в своем уме там? кто за это ответит? Кто ответит за нанесенный финансовый и моральный ущерб бухгалтеру за происходящий идиотизм с регистрацией, отказом, сборов документов, доказыванием законности сделок?

Ответить
  • ar4ik
12.08.20 11:18

Прикольненько, у меня тоже на входе- выходе, покупаю разную дрянь, далее- сметы, кб и т.д., налоговая-на работы, в т.ч. и бюджет по субподряду-и шо? сухарики сушить начинать? Ох...еть! Кричали гости!

Ответить
  • Destroid
12.08.20 11:32

Стройматериалы надо покупать в единственно праведном месте - Эпицентр-К. Их никто никогда не трогает)). Ишты решили за границей стройматериалы покупать не по православной цене (сарказм). Так бы и проблем ни у кого не было))

Ответить
  • Валентина
12.08.20 11:44

А щодо проблем простих людей, як повернути свій товар після карантину та відкоригувати зобовязання, що в даний час неможливо, коригування усі блокуються, чомусь Пан Дубінський не хоче виступити))))

Ответить
  • охохо
12.08.20 13:33

Валентина,так и Любченко по этому поводу дифирамбы налоговой поет и гордится достижениями своей службы.  показывая нам цветные диаграммы и схемы

Ответить
  • лате
12.08.20 13:41

Все воруют, берут взятки. Воры жалуются на воров.Друг друга покрывают.Прямо замкнутый круг.Страшно, что будет дальше. Где наш Лукашенко. Блокировка налоговых накладных, это еще очередное вымогательство. Не дают работать. 

Ответить
  • Елена
12.08.20 13:44

не обученная Савченко не довела до конца затеянное, а надо было бы...

Ответить
  • Закрома Родины
12.08.20 14:08

"Чиновник одной из хлебных баз Госрезерва, где недавно выяснилось, что мыши съели 2700 вагонов зерна, пытался наладить схему незаконной реализации зерновых запасов страны аффилированным коммерческим структурам." страна.
Из тысяч одного словят, Потом "рыбалка на  Дискавери" - поцелуют и отпустят. Восстановят через суд, компенсацию выплатят. Мышей оправдают, взятка окажется из сувенирных купюр... Какой дурак бабло в бюджет сдаст, если их там опять украдут?

Ответить
  • Перекатиполе
12.08.20 14:24

Каждый начальник фискалов демонстрирует успешную борьбу с фиктивным налоговым кредитом. На эту борьбу тратят значительные ресурсы государства. 
А если убрать саму причину - налоговый кредит, то не будет нужды бизнесменам уклоняться от налогообложения,а  налоговикам бороться с бизнесом.
Сам начальник ГНС озвучил реальные ставки налога с оборота, которые способен платить бизнес: для торговли 1,5%, для строительства 2,3%, для энергетики 3% и так до 8% по отраслям. 

Ответить
  • ИринаКиев
12.08.20 14:35

НДС - ЭТО ЗЛЕЙШЕЕ ЗЛО,  которое только можна придумать. сколько нервов и сил забирает этот НДС  каждый месяц

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям