Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.08.20
1564 1 Печатать

Бізнес пропонує запровадити безготівковий розрахунок за харчування в школах

Починаючи з 2019 року бізнес акцентує увагу на важливості розвитку безготівкової оплати в закладах освіти. Актуальність цього питання значно зросла під час пандемії COVID-19, оскільки готівка входить до ТОП-10 засобів поширення вірусних інфекцій.

У травні 2020 року Європейська Бізнес Асоціація звернулась до МОН та МОЗ із пропозиціями запровадити можливість безготівкового розрахунку як альтернативний спосіб оплати за харчування у всіх освітніх закладах, адже наразі ця можливість існує тільки в частині навчальних установ.  

На початку липня 2020 року бізнес зустрівся з представниками МОН та МОЗ задля обговорення даної ініціативи. Так, пропозицію бізнесу було підтримано, а спільноті – запропоновано долучитися до Робочої групи з удосконалення системи харчування в школах, створеної при МЕРТ. Наприкінці липня відбулася зустріч бізнесу з представниками команди проєкту першої леді України Олени Зеленської, МОН, МОЗ та МЕРТ, на якій експерти поділилися інформацією про досвід реалізації проєктів з розвитку безготівкової оплати в українських школах.

 Вікторія Бурдейна, Координатор Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації
Компанії-члени Асоціації вже мають досвід успішної реалізації проєктів з розвитку інфраструктури для безготівкових розрахунків в українських школах, наприклад, за комплексні обіди та буфетну продукцію, в якості альтернативи готівковій оплаті. Така можливість наразі є в близько 390 школах. Але хотілося б надати таку можливість у всіх навчальних закладах. Крім того, спосіб оплати банківською карткою є на сьогоднішній день безпечним, швидким та надійним засобом оплати, який забезпечує прозорий механізм ведення фінансової звітності бізнесом та мінімізує тіньові схеми.

Тож наразі важливо на загальнодержавному рівні закріпити можливість надання споживачам альтернативного способу розрахунку в учбових закладах. Розпорядженням КМУ від 5 серпня затверджено план заходів з реформування системи шкільного харчування.

Відповідно до попередньо досягнутих домовленостей, експерти Комітету з електронних платежів ЕВА беруть участь у розробці проєктів нормативно-правових актів, які мають бути затверджені у 2020 році:

– норм та порядку організації харчування учнів;

– методології здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.

Спільнота вітає готовність державних органів до відкритого діалогу з метою удосконалення системи харчування в українських школах з урахуванням пропозицій бізнесу. Сподіваємось, до кінця 2020 року дитина в кожній школі матиме можливість, за потреби, безготівково розрахуватись за харчування.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олена
20.08.20 12:41

Щось я не розумію, оплата банківською карткою за обід у школі, - це безготівковий розрахунок, а така сама операція за товар ФОПу - готівка з чеком? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям