Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.08.20
2555 3 Печатать

Зарплати медикам буде збільшено вже з 1 вересня, — Максим Степанов

Парламентський Комітет з питань бюджету на засіданні підтримав пропозицію КМУ щодо виділення коштів на підвищення заробітної плати медичним працівникам з 1 вересня цього року. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного онлайн-брифінгу МОЗ.

“Встановлення цих доплат — це лише перший крок. Зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має починатися з 20-25 тисяч гривень. Звісно, це важко зробити одномоментно. Проте вважаю, що з 1 січня 2021 року заробітна плата медичних працівників має збільшитися радикально. Саме над цим ми працюємо, саме так ми будуємо зараз свої бюджетні запити”, — зазначив Міністр Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні, і це неприйнятна ситуація, яку необхідно змінити.

Нагадаємо, що збільшення заробітної плати лікарям передбачено у розмірі 70% від посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом ЄТС, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

По материалам МОЗ України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ***
30.08.20 10:05

Врачам зарплату на уровень прокуроров и судей!

Ответить
  • злой клоун
30.08.20 19:28

По данным Госстата в марте среднеучетное количество медработников составляло 762 тысячи человек, в апреле - 739 тысяч, т.е. за месяц мы потеряли 23 тысячи (3%) медиков. В июне, нас, к слову, было 737 тысяч. (с)Что ж Степанов про это молчит? у нас с амбулатории убрали педиатра!!, с*ки, чтоб вас так лечили как вы проведите *реформы*

Ответить
  • Юра Г.
31.08.20 06:32

себе любимыым 70% от оклада, остальным 50 и 30 % от 5000 гривень. Учитывая опыт прошлых повышений, медсестер либо переведут на 0,2 ставки или в 5 раз увеличат норму. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям