Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.09.20
2281 11 Печатать

Як діяти у випадку підозри або підтвердженої хвороби COVID-19 в учня або працівника школи – МОН розробило алгоритм для директорів

Якщо в учня виявлено ознаки гострого респіраторного захворювання, його необхідно ізолювати у спеціальному приміщенні школи й невідкладно зв’язатися із батьками, а якщо COVID-19 підтвердився, клас такого учня направляється на самоізоляцію і переходить на дистанційне навчання. Про це йдеться у рекомендованому алгоритмі дій у разі виявлення в учня або працівника школи ознак гострого респіраторного захворювання, оприлюдненому на сайті МОН 31 серпня 2020 року.

Якщо в учня виявлено ознаки гострого респіраторного захворювання, його необхідно направити до спеціально відведеного приміщення школи у супроводі уповноваженої особи та невідкладно поінформувати про випадок батьків або законних представників.

У разі, якщо дитина налякана, працівник закладу, який супроводжує таку дитину, має заспокоїти її та залишатися із нею в окремому приміщенні, яке добре провітрюється, не знімати маску і дотримуватися дистанції.

Медичний працівник або уповноважена особа телефонує батькам або сімейному лікарю, за потреби викликає швидку допомогу та відправляє дитину додому з її батьками або представниками. Крім того, медичний працівник або уповноважена особа має надіслати екстрене повідомлення про підозру на захворювання до лабораторного центру, зареєструвати випадок, в подальшому співпрацювати з епідеміологами й допомогти визначити коло контактних осіб.

Якщо в учня підтвердився COVID-19, клас, в якому навчається такий учень, необхідно направити на самоізоляцію і організувати для нього дистанційне навчання. Якщо захворювання підтвердилося і в контактних осіб хворого учня, директор школи може ухвалити рішення про перехід на дистанційне навчання кількох класів або всієї школи залежно від кількості підтверджених випадків.

Важливо не розголошувати імені хворого учня або того, в кого підозрюють COVID-19 – це питання лікарської таємниці та убезпечення від можливого булінгу і стигматизації через коронавірусну хворобу.

Якщо на COVID-19 захворів учитель або працівник закладу освіти, працівники, які перебували в контакті з хворою особою, не виходять на роботу та невідкладно звертаються за медичною допомогою.

У випадку, якщо температура або ознаки гострого респіраторного захворювання з’явилися у працівника під час роботи, він має невідкладно залишити школу і звернутися до закладу охорони здоров’я за медичною допомогою. У приміщенні, де знаходився хворий вчитель, слід провести провітрювання та дезінфекцію поза графіком.

Нагадаємо, МОН спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запускає інформаційну кампанію «Школо, ми готові».  Мета кампанії – проінформувати вчителів і адміністраторів шкіл, учнів та батьків про правила та умови безпечного навчання в умовах пандемії COVID-19 у навчальному році 2020/2021.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
01.09.20 02:12

"Здобувачі освіти" для средних школ. Это всем ученикам надо довисты, чтобы недельку поржали над министерством обрезания ума.

Ответить
  • Юра Г.
01.09.20 07:02

Шурик, но данный термин, не далек от истины. Большинство школ не в состоянии ДАВАТЬ образование. Кому из учеников повезет, здобуде.

Ответить
  • Юра Г.
01.09.20 06:58

как по мне, учителя должны исключить появление у учеников желания симуляции возможного заболевания.В противном случае, "минирование школ" будет безобидной забавой.

Ответить
  • Ігор
01.09.20 07:52

Навіщо взагалі, у пік першої хвилі епідемії, впроваджувати заняття у школах? Чим дистанційне навчання не таке? Його використовують всі розумово-розвинуті цивілізації. Вчителі скучили за подачками, зголодніли? На картку нехай отримують.

Ответить
  • Антоніна
01.09.20 15:38

Ігор, у Вас, похоже, детей нет

Ответить
  • Юра Г.
01.09.20 08:17

Ігор,они просто мають право на помилку, ЭТИ- помилка природи.

Ответить
  • злой клоун
01.09.20 09:48

Врио министра образования и науки Украины Сергей Шкарлет сообщил, что министерство просило выделить ему из фонда борьбы с коронавирусной инфекцией около 2 млрд грн, но не получило ни копейки.
Больше читайте тут: https://gordonua.com/news/money/shkarlet-iz-fonda-borby-s-koronavirusom-na-obrazovanie-nichego-ne-vydelyalos-segodnya-fond-pust-tam-net-ni-kopeyki-1516013.html

Ответить
  • Ігор
01.09.20 11:20

злой клоун, тепер ми знаємо, яку суму витратять батьки у 2020-2021рр. тільки на вірус.

Ответить
  • злой клоун
01.09.20 12:38

Ігор,35 млрд. из корон. фонда ушло на дороги, для школ денег не нашлось..

Ответить
  • злой клоун
01.09.20 09:49

главное алгоритм разработать! пусть сами там выкручиваются)

Ответить
  • Людмила
01.09.20 13:18

С октября все периферийные  школы уйдут на карантин. Как говорит любимый доктор Комаровский :"Сопли у ребёнка 12 раз в году - нома". Один в классе засопливил - на карантин весь класс. Один учитель простыл - все педагоги на карантин. Какова вероятность школьного обучения ? Высшее образование уже уничтожено. Осталось догробить начальное образование. А ведь в советские времена насмехались, что в Америке дети заканчивали школу и не умели читать. Куда идём ?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям