Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.04.14
888 0 Печатать

В отчете о суммах налоговых льгот отрицательное значение при наличии льготы по НДС возникать не должно

   Враховуючи те, що не внесені платниками до державного бюджету суми податку на додану вартість через застосування податкових пільг розраховуються шляхом визначення обсягів операцій з постачання товарів (послуг), оподаткування яких відбулося з урахуванням пільгових режимів, зменшених на обсяг операцій з придбання товарів (послуг), які використані в цих пільгових операціях, незалежно від звітного податкового періоду їх придбання, то в результаті правильного застосування алгоритму розрахунку суми ПДВ, не сплаченої платником до державного бюджету, від’ємне значення виникати не повинно.
   
   Нагадуємо, що суми податків та зборів, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, розраховуються таким суб’єктом згідно з порядком визначення сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, затвердженим наказом ДПА України від 29.03.11 № 167.
   
   У зазначеному наказі надається алгоритм розрахунку не внесених до державного бюджету сум податку на додану вартість за операціями з постачання товарів (послуг), що звільнені від оподаткування податком на додану вартість:
   
   СП = (V пост.зв. - (V прид. з податком + V прид. без податку)) х розмір ставки податку,
   
   де:
   
   СП - сума пільг;
   
   V пост.зв. - обсяги операцій, звільнених від оподаткування податком на додану вартість, - з розділу I "Податкові зобов'язання" податкової декларації з податку на додану вартість;
   
   V прид. з податком, V прид. без податку - обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях, звільнених від оподаткування податком на додану вартість.
   
   Не всі бухгалтери при користуванні формулою звертають увагу на таку особливість, що на відміну від «V пост.зв.», який являє собою показник з розділу I "Податкові зобов'язання" податкової декларації з податку на додану вартість, для показників «V прид. з податком, V прид. без податку» беруться лише ті обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані у періоді, за який заповнюється Звіт про суми податкових пільг.
   
   Іншими словами, у звітному періоді можна було придбати і більше товарів, послуг, але, якщо у розділі I "Податкові зобов'язання" податкової декларації з податку на додану вартість (за «першою із операцій») відображено постачання лише частини придбаного раніше, то і в формулі показники «V прид. з податком, V прид. без податку» відображаються лише частково (у відсотковому відношенні).
   
   Аналогічній розрахунок може здійснюватись декілька кварталів (в залежності від обсягів поставки).
   
   У той період, коли в розділі I "Податкові зобов'язання" податкової декларації з податку на додану вартість будуть відображені остаточні обсяги поставки (по «першій із операцій»), в формулі будуть враховані і остаточні показники «V прид. з податком, V прид. без податку».
   
   ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві
По материалам Налоги Украины
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям