Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.09.20
1425 3 Печатать

Нацбанк розробив мобільний застосунок для опитувань бізнесу

Нацбанк розробив мобільний застосунок для онлайн опитувань підприємств на платформах iOS та Android. Він уже доступний для завантаження на майданчиках Google Play та  Apple Store.

Основний функціонал мобільного застосунку – це зручне онлайн анкетування підприємств. Він використовуватиметься для отримання інформації від респондентів і обрахунку індексу очікувань ділової активності (ІОДА), який Національний публікує на щомісячній основі.

Мобільний застосунок має також низку додаткових функцій, зокрема:

  • розділ з основними макроекономічними та фінансовими показниками, який оновлюється в автоматичному режимі з офіційної сторінки Національного банку через АРІ;
  • розділ з аналітичною інформацією щодо ІОДА у вигляді таблиць та графіків;
  • розділ з історією відповідей респондента за попередні півроку;
  • можливість зворотного зв’язку.

Застосунок використовуватиметься як додатковий інструмент опитування підприємств на додачу до традиційного анкетування через офіційний сайт Національного банку. Водночас він забезпечить оптимізацію збору інформації, залучення більшої кількості респондентів та спрощення їх  доступу до важливої інформації щодо курсу валют, ключової ставки, анонсів важливих подій тощо.

У подальшому планується розширювати функціонал застосунку, а також використовувати цю сучасну технологію для інших видів опитувань.

Довідково

Національний банк запровадив щомісячний індекс очікувань ділової активності (ІОДА) у серпні 2019 року. Індекс розраховується на основі опитувань українських підприємств реального сектору економіки. У ньому беруть участь приватні компанії промисловості, будівництва, торгівлі та сфери послуг. На відміну від квартального Індексу ділових очікувань (ІДО), який фіксує показники очікуваного розвитку підприємств у наступні 12 місяців, ІОДА концентрується лише на оцінці бізнесом поточного стану економіки.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Igor
06.09.20 17:00

.. заинтересованность НБУ понятна..а бизнесу от этого какой прикол и выгода!??

Ответить
  • Владимир
06.09.20 17:34

Igor, заинтересованость НБУ кому понята? Распилить бабло?

Ответить
  • Світлана
07.09.20 10:37

Нет, я уже более 12 ти лет отвечаю на запросы НБУ и в отличие от статистических данных, которые может читать налоговая отвечаю реально. И поэтому их отчеты более достоверны. Я отчеты НБУ использую в работе. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям