Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.09.20
3472 4 Печатать

Суперечка з ДПС щодо розміру плати за землю. Історія однієї справи

Скарга на: Державна податкова служба України (ДПС України), Головне управління Державної податкової служби в м. Києві (ГУ ДПС)

Суть скарги: До Ради надійшла скарга від столичного автосалону. Компанія не погоджувалася з результатами податкової перевірки, внаслідок чого їй здійснено додаткові нарахування. Згідно з рішенням ГУ ДПС за результатами уточнюючого розрахунку до податкової декларації за 2017 рік, скаржник сплатив на 1 млн. менше податків.
Ще в 2016 році столична мерія зменшила податок на землю. Зокрема, Уряд затвердив новий порядок розрахунку податку на землю в Києві, який почав діяти з 2017 року. Відповідно сума податків за орендовану скаржником земельну ділянку знизилася. Оскільки компанія зробила помилку в податковій декларації з орендної плати за 2017 рік, вона подала уточнюючий документ з коректним розрахунком.
Тим не менш, в ході перевірки ГУ ДПС не погодилося з тим, що в 2017 та 2018 роках автосалон мав сплатити менші суми за землю, ніж роком раніше. Однак, згідно з витягами технічної документації, що отримав скаржник в серпні 2018 року, суми податку дійсно зменшилися в порівнянні з 2016 роком. Тоді податковий орган зобов'язав підприємство повернути до бюджету несплачені 700 тис. грн. та додатково нарахував скаржнику штрафні санкції на суму понад 300 тис. грн. Автосалон звернувся за допомогою до Ради бізнес-омбудсмена.

Вжиті заходи: Вивчивши матеріали скарги, інспектор Ради підтримав позицію підприємства. У листі до ДПС Рада просила забезпечити повний, всебічний та неупереджений розгляд справи компанії. 
Інспектор встановив, що оновлена нормативно-грошова оцінка землі в Києві почала діяти одночасно з рішенням органу місцевої влади, а не з моменту отримання скаржником витягу з технічної документації.

Результат: ДПС України дослухалася до рекомендацій Ради та скасувала додаткові донарахування підприємству. Інспектор успішно закрив справу.

По материалам Рада бізнес-омбудсмена

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • гость
07.09.20 08:22

похоже на рекламу бизнем-омбудсмена

Ответить
  • охох
07.09.20 12:01

гость,вам не угодишь, людям помогли, а вам от этого плохо

Ответить
  • Прохожий
07.09.20 09:55

Люди готовы душу дьяволу продать, а не только омбудсмену, лишь бы избавиться от незаконных претензий налоговой

Ответить
  • Наташа
07.09.20 10:37

какая красивая история ... очень нравится: "Інспектор успішно закрив справу"    и всем было счастье

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям