Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.09.20
4498 0 Печатать

Відповідальність за необладнання та відсутність реєстрації в Єдиному держреєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі

Розпорядники акцизних складів зобов'язані обладнати акцизні склади витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками та зареєструвати їх в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі у строки, визначені ПКУ.

 Згідно п. 230.1 ПКУ забороняється здійснення реалізації пального без наявності зареєстрованих витратомірів-лічильників, рівнемірів-лічильників та резервуарів, без реєстрації акцизного складу.

Відповідно до ст. 1281.1 ПКУ необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі рівнеміра-лічильника на введеному в експлуатацію резервуарі, розташованому на акцизному складі, та/або витратоміра-лічильника на місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованого на акцизному складі:

- тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 20 тис. грн. за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу та/або незареєстрований витратомір-лічильник.

Повторне протягом року вчинення на тому самому акцизному складі будь-якого з вищезначених порушень тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50 тис. грн.

Нагадуємо, що розпорядники акцизних складів, у яких виникає обов’язок обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівнемірами-лічильниками, повинні передавати до ДПС дані про фактичні залишки пального та про обсяг обігу пального на таких акцизних складах з дати, визначеної для обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівнемірами-лічильниками.

Згідно статті 1281.3 ПКУ незабезпечення з вини розпорядника акцизного складу своєчасного подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1000 гривень за кожний неподаний електронний документ.

По материалам ГУ ДПС у Чернігівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям