Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.09.20
1019 3 Печатать

Після останніх кадрових змін в Держмитслужбі щоденні митні платежі за останню декаду серпня збільшились на 20%

Після останніх кадрових змін в Держмитслужбі щоденні митні платежі за останню декаду серпня збільшились на 20%. Про це розповів Міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю для видання «Цензор».

 «Мені щодня надають інформацію із показниками надходжень податкової та митниці. Наведу показовий приклад. Візьмемо точку відходу Муратова і заходу Павловського. Так от, середньоденні надходження збільшились на 20%. Це при тому, що перші два дні митна система саботувала роботу. Але після кадрових рішень в кінці серпня там зрозуміли, що у Мінфіні налаштовані серйозно. І поки стишили саботаж», - сказав Сергій Марченко.

Міністр також прокоментував причини здійснення кадрових ротацій в митних органах: «Ми організували чотири колегії ДМС. Здійснили кадрові рішення - звільнили 50% керівників регіональних митниць. Ключовим завданням тодішньому в.о. голови ДМС Муратову визначили наповнення бюджету і системні зміни у відомстві. До певного часу нас влаштовувало виконання митницею планових індикативних показників на 100%. Але постало питання, що, окрім наповнення казни, потрібно просувати і системні зміни. Муратов виявився до цього не готовим».

За словами Міністра, саме звільнення Муратова з посади керівника Держмитслужби активувало інформаційну агресію. 

«Як на мене, тут два варіанти. Або ми прагнемо змін і намагаємося їх впроваджувати, не даємо нікому гальмувати процеси перетворень і рухаємось далі. Або все списуємо на складну ситуацію і тотальну безвідповідальність у системі, і просто виконуємо план. Мені ближче перший підхід. Моя команда не толерує раніше звичні явища на митниці. І ми дотримуємось курсу на створення ефективної, якісної і прозорої сервісну служби», - наголосив Сергій Марченко. 

Крім того, Міністр розповів, що прихильник хаотичних ротацій митних змін. «Одне із пояснень претензій до Муратова – відсутність хаотичних ротацій митних змін. Я ще на одній з перших колегій дав йому доручення розробити механізм ротації митників на митних постах за рандомним принципом. Це ж зменшить вплив людського фактору, послабить корупційну складову. Замінити одну людину в митній зміні, і уже в контрабандистів будуть проблеми», - сказав Міністр.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Бух
12.09.20 08:40

Як пов'язані кадрові зміни і платежі? Потрібно розмитнити/експортувати  - платимо. Немає коштів - чекаємо, не платимо. Яка нам різниця, чиє ПіБ на митниці? Чи вони так відверто говорять про свої схеми? З тим ПІБ працювали одні "фірмочки", а тепер в гру вступили більш багатші?

Ответить
  • Шурик
12.09.20 09:34

Бух,
Папередники крали 50%, эти только 30%.

Ответить
  • Лилия
14.09.20 09:48

Шурик, ничего подобного. Как крали, так и крадут. Просто сейчас поголовно поднимают тарифы и незаконно требуют уплаты завышенных налогов. Мы судимся уже неделю. машины не отпускают. Им даже предоставленные подтверждения цен Немецкой ТПП не аргумент. Требуют до того невообразимо смешные документы и ограничивают по времени. Типа "если в течении 15 минут предоставите, то машину отпустим". Мы предоставили в течении часа, а они в ответ "уже опоздали". Вот вам новые-старые попередники, которые применяют свои старые незаконные схемы.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям