Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.09.20
1361 0 Печатать

Уряд підтримав законопроект, який дозволяє використовувати е-паспорти під час авіарейсів по Україні

9 вересня на своєму засіданні Уряд підтримав розроблений Міністерством інфраструктури законопроект “Про внесення змін до Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації”. Він передбачає можливість використання українськими громадянами е-паспорта (ID-картки) або е-паспорта для виїзду за кордон при здійсненні авіарейсів в межах території України.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Ми продовжуємо працювати над цифровізацією галузі і створенням тих чи інших зручностей для людей при користуванні різними видами транспорту. Сьогодні Уряд підтримав наш законопроект, який передбачає можливість використання е-паспорта громадянина України чи е-паспорта для виїзду за кордон при плануванні та здійсненні внутрішніх рейсів. Вдячний колегам за схвалення цього рішення і сподіваємось на якнайскорішу підтримку цієї ініціативи Верховною Радою”, - зазначив очільник Міністерства.

Владислав Криклій пояснив, що під час здійснення посадки на внутрішні рейси у разі прийняття цього закону в майбутньому подорожуючим можна буде пред’явити електронну версію паспорта громадянина України (ID-картки) або паспорта для виїзду за кордон.

Дана ініціатива впроваджується в порядку реалізації експериментального проекту, передбаченого постановою КМУ № 278 від 15 квітня 2020 року.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям