Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.09.20
1894 4 Печатать

В декларації з плати за землю помилково зазначено контролюючий орган за основним місцем знаходження замість неосновного. Чи буде штраф?

Скарга на: Державна податкова служба (ДПС), Головне управління ДПС в м. Києві (ГУ ДПС).

Суть скарги: До Ради бізнес-омбудсмена звернулась будівельна компанія з Києва. Підприємство орендує декілька земельних ділянок за межами Києва, за які, згідно з законодавством, сплачує податки за неосновним місцем обліку.

В червні 2018 року скаржник уклав договір про оренду ще однієї земельної ділянки в іншій області. В уточнюючій декларації з плати за землю за 2018 рік компанія припустилася помилки, зазначивши контролюючий орган за основним місцем знаходження. Коли скаржник виявив помилку, він, керуючись вимогами законодавства та проконсультувавшись зі співробітником ГУ ДПС, подав до податкового органу уточнюючі декларації. Компанія також додала банківські виписки, що підтвердили своєчасну плату за землю за місцезнаходженням ділянки.

Однак, як пояснили податківці, декларування зобов’язання за основним місцем реєстрації (навіть за умови виправлення помилки через деякий час) автоматично запустило механізм нарахування пені за несвоєчасно сплачену орендну плату за землю за основним місцем реєстрації. Оскаржити рішення податкової підприємство вирішило за підтримки Ради бізнес-омбудсмена.

Вжиті заходи: Ознайомившись з матеріалами справи, інспектор визнав скаргу обґрунтованою. Незважаючи на карантинні обмеження, Раді вдалося організувати розгляд скарги спільно з представниками скаржника та керівництва ДПС в дистанційному режимі. Рада рекомендувала ДПС забезпечити повний, всебічний та неупереджений розгляд скарги компанії та скасувати податкове рішення. 

Результат: Податковий орган дослухався до рекомендацій Ради та задовольнив скаргу будівельної компанії. Штрафні санкції скасовано. Інспектор успішно закрив справу.

По материалам Рада бізнес-омбудсмена

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
22.09.20 01:15

Та хотелось бы верить, чтобы всем так было. Заявили одно решили другое. Подали отчёт не туда куда нажно- значит не подали. Причем здесь оплата? За не поданные отчёты штрафы не отменяли. Какая пеня за несвоевременную оплату? Отчёт не сдан, но деньги пришли. Где здесь пеня?

Ответить
  • Таня
22.09.20 09:33

Елена, В момент подачи "не туда", по отчетам провели начисление и образовалась задолженность в том районе куда подали отчет, в то время как деньги платили в другой район. 

Ответить
  • Марта
22.09.20 10:14

Таня правильно, і штраф ще буде за неподачу в той орган, що потрібно, а в той, що не потрібно -по нарахуваннях.В мене висить такий штраф ще з 2016 року , я не платила його. Але і ППР до мене не надходило. Може спишуть в період карантину?? Хоча не думаю, на їх гуманність не розраховую...

Ответить
  • Марта
22.09.20 10:15

Скаргу не надсилала, оскільки оскаржувати не було що...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям